Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Lindahl: "Hoppas på en ny tid efter #metoo"

Svenska landslagets målvakt Hedvig Lindahl har skrivit under uppropet #timeout.
Hon har hopp om förändring efter #metoo.
- Skammen ska vara förövarens, inte offrets, säger Lindahl till Fotbollskanalen.

Me too-rörelsen har under de senaste veckorna satt ljus på sexuella trakasserier och övergrepp i samhället. Under hashtaggen har kvinnor över hela världen delat med sig av sina erfarenheter av sexism.

Under onsdagen publicerade DN uppropet #timeout mot sexism, machokultur, sexuella trakasserier och övergrepp inom idrotten. 2 290 kvinnor inom den svenska idrottsrörelsen har skrivit under.

Svenska landslagets målvakt Hedvig Lindahl är en av alla som skrivit under.

- Det är bra att så många människor tar ställning och att det här dolda lyfts upp till ytan. Förhoppningsvis kan vi härifrån förändra saker och ting så att det inte blir samma situationer igen. Människor borde inte skämmas. Skammen borde vara förövarens, inte offrets, säger Lindahl.

ANNONS

- Personligen har jag varit väldigt förskonad. Jag kan inte påstå att jag varit med om trakasserier, men jag börjar tänka tillbaka på vad har jag har varit med om. Det är bra, att man börjar fundera: "Vad är okej?". Det är klart att jag sett situationer där människor i maktpositioner inte betett sig helt klockrent. Det har hänt att man fått saker och ting skrikna efter sig eller att folk skrivit kommentarer på sociala medier. Men mycket av det är vedertaget, man tänker "så är det bara". Men det borde kanske inte vara så. Det är det som är bra med det här, att man börjar fundera på vad som är okej.

Lindahl hoppas att me too-rörelsen skapar förändring.

- Den som inte säger till i framtiden ska vara den som gör fel. Innan har det kanske varit så att man känt: "Okej, nu hände något och jag borde kanske sagt till" men så har man skämts lite just för att säga till. Men man ska skämmas över att inte säga till. Jag hoppas att det ska ha varit en tid innan me too och att det blir en tid efter me too, att det blir en förändring.

ANNONS
Publicerad 2017-11-24 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto