Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lindahl med öppet brev: "Skrev inte historia på plan - ni på läktaren gjorde"

Sverige (dam)

LONDON. Sverige blev i veckan utslaget ur EM.
Nu är Hedvig Lindahl självkritisk, men också glad över det stora stödet från supportrar.
"Den här gången skrev vi inte historia på plan, utan det var det ni på läktaren som gjorde", skriver hon på Instagram. 

3:23
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sveriges semifinal i spelaren.

Sverige åkte i veckan ut mot England i semifinal i EM. Blågult föll med 4-0 och fick därmed lämna Europamästerskapet. 

Nu går veteranen Hedvig Lindahl, vars blågula framtid är oviss, ut med ett långt inlägg om mästerskapet på Instagram.

"Vaknar mitt på natten. Har svårt att sova. Skam. Känner igen känslan. Samma känsla som jag varit orolig att känna i samband med laguttagningar där jag satsat allt. Att inte bli vald, att bli ensam kvar med skammen över att inte vara bra nog. Att släppa in en tunnel och en lobb på världscenen får samma skamkänsla att skölja över mig. Så förnedrande. Så jävla pinsamt", inleder Lindahl och syftar på de två sista, insläppta målen mot England.

ANNONS

Målvakten menar samtidigt att det är lite blandade känslor efter mästerskapet och att hon känner att det troligen är dags att låta någon annan få chansen framöver. 

"Stolt över det jag personligen har kämpat och slitit med för att vara här. Stolt över att jag gjorde mitt bästa i turneringen. Samtidigt som jag skäms. Jag är stolt över mig själv för jag vet att jag gjorde allt jag kunde. Tyvärr räckte det inte och nu är det troligen dags att låta någon annan få chansen", skriver hon.

Vidare är hon väldigt glad över stödet som landslaget fick under mästerskapet.

"Jag känner dessutom stolthet, glädje och tacksamhet över hur det här mästerskapet verkligen bevisat att stödet till laget och damfotbollen är starkt i Sverige. Tillresta fans fick mig att för första gången känna att människor har så pass genuina relationer till vår sport att man väljer att spendera sina lediga dagar med att följa mästerskapet på plats eller hemma i Sverige. Det har visserligen funnits fans på plats i tidigare mästerskap men nu var ni här i kritiska massor. Så. Sjukt. Stolt". 

ANNONS

Hon fortsätter:

"Den här gången skrev vi inte historia på plan, utan det var det ni på läktaren som gjorde. Vi föll mot England som verkar ha alla universums stjärnor rätt positionerade för framgång (Tyskland ska få säga sitt) och vi gjorde det i semifinal. Vi tog det inte hela vägen. Trots missad guldchans är jag glad över att vi vågade drömma om det och på riktigt tro att vi kunde nå det". 

Avslutningsvis menar Lindahl att landslaget är självkritiskt över prestationen i EM. 

"Vi fick med facit i hand inte med oss den energi vi brukar ha, energin till att vända på steken vid 2-0 fanns inte och GIVETVIS är vi självkritiska. Vi spelar upp varje sekvens i våra egna prestationer och vänder och vrider. Om och ifall, kanske skulle jag/vi..."

Hon fortsätter:

"Så, kritik kan vi ta".

"Avslutningsvis, >99% av alla meddelanden är fyllda med kärlek. Ni har skickat så många! Visst är det så att i lagsport vinner och förlorar man tillsammans. Ni såg till att vi vann allt som gick att vinna utanför planen. TACK för allt, den energi ni spred är den som kommer föra Sverige till framgångar i framtiden".

ANNONS

Efter uttåget mot England sa Lindahl att det är förbundskaptenen Peter Gerhardsson som får ta beslut om hennes framtid i landslaget. Gerhardsson uttalade sig i sin tur senare om att han kommer prata med spelare inför den kommande samlingen i höst. 

Sverige ställs härnäst mot Finland borta den 6 september i VM-kvalet. 

Publicerad 2022-07-29 kl 12:31

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto