POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (DAM)
1v

Lindahl njuter av att vara hemma: ”Kan inte bli bättre"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Lindahl i spelaren ovan.

GÖTEBORG. Strålande sol, bra gräsmatta - och med en stormatch i ryggen.
Hedvig Lindahl var på bra humör då landslaget laddade för Slovakien under måndagen.
- Det kan inte bli bättre, säger hon till Fotbollskanalen.

Hedvig Lindahl stod för en strålande match på bortaplan mot Ungern i den senaste matchen i EM-kvalet. Målvakten räddade Blågult flera gånger om med några högkaratiga räddningar.

Nu väntar Slovakien inför vad man tror och hoppas blir över 10 000 åskådare. På måndagen gnuggade Sverige på Gamla Ullevis gräsmatta - och Lindahl trivs med att vara tillbaka i Göteborg. Det blir landslagets första match i Göteborg sedan mötet med Sydkorea i slutet av maj.

- Det känns jättebra, det bjuds på fint väder, vi får träna i solskenet på Gamla Ullevi, planen är jättefin och så har det ju sålts massa biljetter till matchen. Det kan inte bli mycket bättre, säger hon till Fotbollskanalen.

Ja, det ser ut att kunna bli över 10 000 åskådare, vad betyder det för er?
- Det betyder att vi hakar på den internationella trenden och att det visar att det fortfarande lever ett intresse för vår sport, även efter sommaren. Och jag tycker att förbundet har gjort ett bra jobb som kommunicerat och ständigt tjatat om den här matchen. Det är det som krävs och då kommer publiken.

Målvakten tror på en lite annan matchbild än den i Ungern senast - och att Slovakien kommer göra det svårt för Sverige genom att backa hem.

- Vi kommer att möta ett välorganiserat försvar, ett väldigt kompakt lag både i djupled och sidled så vi behöver hålla fart i bollen och kräva en bra prestation av oss själva för att bryta ner det här laget. Det är ett klassiskt fall där de är farliga på kontringar om de får tag på bollen.

Några 4-1 eller 5-0 som det blivit för Sverige de två första omgångarna i kvalet tror hon inte att det blir.

- Jag tänker att det kanske inte blir en stor seger utan det kanske är ett eller två mål som kommer skilja. Jag kan ha fel - det kan rinna iväg på slutet om man har mer ork än det andra laget. Men för att nå dit så gäller hårt jobb för att man ska orka bryta ner det andra laget. Det är så damfotbollen ser ut nu - det finns inga lätta matcher längre.

Lindahl pekar ut två namn i det slovakiska laget att hålla koll på:

- De har en mittfältare i Bayern (Dominika Skorvankova) som kommer vara viktig för dem, men även deras ”nia”, som har nummer åtta (Klaudia Fabová). Där får vi se till så att hon inte får hålla i bollen och spela fram de andra när det blir kontringar.

Slovakien inledde kvalet med att bortabesegra Lettland med 2-1. Därefter föll man mot Island med 1-0. Sverige står som bekant på full pott och toppar tabellen två omgångar in.

Sveriges EM-kvalmöte med Slovakien visas på TV12, C More Fotboll och stremas på cmore.se, med start 18.30 på tisdagen.

Publicerad 2019-10-08 kl 09:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå