Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Lindahl om andra raka diamantbollen: ”Hade inte förväntat mig det här”

Foto: SCANPIX.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Hedvig Lindahl tog sin andra raka diamantboll.

För andra året i följd fick Hedvig Lindahl i går ta emot Diamantbollen.
En oväntad utmärkelse, enligt Lindahl själv.
- Jag förväntade mig inte den här Diamantbollen, faktiskt, säger Lindahl.

Chelsea-målvakten Hedvig Lindahl var i somras en starkt bidragande orsak till att Sverige nådde hela vägen fram till final i OS i Rio de Janeiro. I går fick hon ta emot priset som Årets målvakt så väl som Diamantbollen, priset Svenska Fotbollförbundet och Sydsvenska Dagbladet delar ut till årets spelare på damsidan.

- Jag är jättetacksam. Jag förväntade mig inte den här Diamantbollen, faktiskt. Min säsong har varit otroligt bra, men det har också varit lite tufft. Jag tror att det kanske var en effekt av att jag kunde prestera så pass bra, att jag också fick en negativ effekt i en skada och att jag var utanför laget ett tag i Chelsea och så, säger Lindahl på presskonferensen efter att ha tagit emot priset.

Hon fortsätter:

- Men jag är jätteglad. Och jag menar verkligen vad jag sa, att priset hade kunnat gå till otroligt många i laget. Det är tack vare laget som jag kunde göra alla räddningar. Samtidigt har jag bidragit, jag säger inte att jag inte var förberedd och att vem som helst hade kunnat göra det jag gjorde, men jag är ändå väldigt ödmjuk över att jag fick det. Jag är jättetacksam.

Under galan blev det offentligt att Zlatan Ibrahimovic skulle få en staty utanför Friends Arena. Lindahl fick frågan på presskonferensen om hon är sugen på en egen staty.

- Jag har pratat med Håkan (Sjöstrand, generalsekreterare för SvFF) lite grann, och jag tycker att de är inne på intressanta saker. Det är klart, nu får Zlatan en staty, han är forward och det kanske blir väldigt mycket fokus på att man är forward generellt, jag tycker väl att det kanske borde gå till en back nästa gång, säger Lindahl, och fortsätter:

- Men viktigt som damspelare är att vi får ytor där vi kan berätta vår historia. Om vi får den med hjälp av förbundet, om det är en staty i någons hemstad, eller vad det nu kan vara, vad det finns för möjligheter, så är det jätteviktigt för alla små tjejer som måste kunna höra om våra historier. Det är det som är problemet: marknadsföringen. Vi når inte ut, och folk vet inte om våra historier. Därför vill jag trycka på att jag tycker att galan gjorde det bra i år. Det var lite historia och så. Det blir mycket bättre, och jag tycker att de förtjänar lite credd faktiskt.

I klippet ser ni Lindahl  ta emot priset.

Publicerad 2016-11-22 kl 07:21

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER