POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
1v

Lindahl om sitt VM-rekord och hyllningarna: ”Någon sa att man klarar elitnivå i tio år - jag har långt mer än så"

Foto: Bildbyrån

NICE. Hedvig Lindahl hyllas för sitt VM.
Själv är hon nöjd med sina prestationer.
-  Jag har spelat med ett lugn som jag aldrig tidigare har haft på den här nivån, säger hon.

Mot England gör Hedvig Lindahl sin 20:e VM-match, vilket är två fler än Therese Sjögran som tidigare hade det svenska rekordet.

Lindahl har gjort ett bra mästerskap med vassa räddningar som straffen mot Kanada och nicken mot Nederländerna.

Den svenska målvakten har hyllats för sina insatser och på fredagens presskonferens sa Englands Karen Carney att Lindahl håller världsklass.

Själv är hon nöjd.

- Jag känner att jag har spelat med ett lugn som jag aldrig tidigare har haft på den här nivån. Jag hittade det lagom till åttondelsfinalen. Då kände jag att nu har jag full koll. Det tog några år för mig. Jag behöver mycket trygghet och nu känner jag mig väldigt trygg på den här nivån. Om det syns när jag spelar så är det väldigt roligt om andra ser det också, säger Lindahl.

Du passerade Therese Sjögran i den svensk som har spelat flest VM-matcher - hur ser du på din egen del av den svenska fotbollshistorien nu när du står inför din sista VM-match?

- Det är ju roligt med sådana rekord, men det är inte hela världen. Jag är stolt över att jag har fått vara med länge och jag är tacksam för Marika (Domanski Lyfors) som tog med mig för hundra år sedan och att jag har fått göra mina misstag på vägen.

- Jag hoppas att någon kan slå mitt rekord någon gång och att man orkar kämpa sig vidare. Det var någon som sa att tydligen så orkar man vara på elitnivå ungefär tio år nu för tiden. Jag var med VM 2003 första gången och gjorde första landskampen 2002, och det är ju bra långt över tio år. Så vi får väl se om det är någon som klarar av att slå det, men jag hoppas att någon gör ett försök.

Vad skulle det betyda med ett brons för dig?
- Mycket. Jag har lämnat min stackars fru hemma i flera veckor nu med våra två underbara barn, men som ändå tar energi när man är själv. Man blir tvungen att vara ifrån familjen länge och jag tycker att det skulle vara otroligt skönt att få komma hem och visa att det var för det här jag var borta och tack så mycket för att ni stod ut med att jag inte var där.

- Men att det var för den här medaljen. Men det är jobbigt att vara borta så här länge och att ta sig så här långt.

Bronsmatchen mellan Sverige och England på lördag sänds på TV4, C More Live och kan streamas på cmore.se. Sändningen börjar 16.00.

Publicerad 2019-07-06 kl 11:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå