POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
2v

Lindahl positiv efter förlusten: ”Är nog den enda som har en bra känsla”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från Sveriges möte med Tyskland.

SOLNA. Sverige föll i dag mot Tyskland med 2-1.
Då var Hedvig Lindahl, till skillnad från några lagkamrater, positiv. 
- Jag är nog kanske den enda som har en bra känsla, säger hon.

Sverige föll i eftermiddag med 2-1 mot Tyskland på Friends Arena. Landslagsmålvakten Hedvig Lindahl kände ändå efteråt att Sverige stod för en bra prestation.

- Jag har inte diskuterat så mycket med laget, men jag tycker personligen att det var mycket bra, inte att förlora, men det var många bra saker i matchen. Vi fick lära oss lite av vad som vi kan göra fel och bli bättre på, men vi spelade även väldigt bra och hade en kontrollerad första halvlek. Så har det inte alltid varit när man mött Tyskland, säger Lindahl.

- Jag tycker därmed att det finns mycket bra saker att ta med sig, men sedan behöver vi hitta vissa delar som inte var bra. När vi tog lite större risker, så blev det ett väldigt hav på mitten i andra halvlek och de fick kontra på oss väldigt lätt, så det måste vi åtgärda. Jag tror nog kanske att jag är den enda som har en ganska bra känsla efter den här matchen, fortsätter hon.

Däremot tyckte målvakten att lite saknades i det svenska spelet.

- I första halvlek hade vi ganska bra kontroll på grejerna, men det saknades lite risktagande och djupledshot från oss. Det blir ofta så om man säkrar lite. Det var ett taktiskt spel där vi matchade varandra och då handlar det om vem som vågar springa och tro att man vinner bollen. Lite mod saknades kanske också. Vi behöver nog bara ta lite små steg i att ta risker, då vi nog tog lite för stora risker och då är Tyskland ett bra lag som straffar oss. Sedan gjorde vi ett mål, hade bud på fler och det är inte alltid så mot Tyskland. Vi behöver prata om detaljerna, mycket sitter faktiskt.

Men landslagsbacken Nilla Fischer höll inte med Lindahl.

- Jag är besviken över att vi inte kunde vara bättre än vad vi var i dag. Jag hade en förhoppning om att vi skulle vara lite tajta defensivt och lite modiga i det offensiva spelet sett till hela planen, säger hon.

- Vi måste kolla lite på det (målen). Tyskland är väldigt bra på fasta, men hon blev väldigt ren där. Det får inte hända, men hon stod ändå ren. Sedan vid andra målet tycker jag att vi hade kunnat blocka skott lite bättre. Hon ska inte kunna få komma in och skjuta, fortsätter hon.

Publicerad 2019-04-06 kl 18:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå