POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
2v

Lindahl vill sänka England: ”Många där som räknat bort mig”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

LYON. Hedvig Lindahl blev petad i Chelsea och fick lämna klubben i våras.
Nu vill hon visa England – i bronsmatchen.
- Det är många där som räknat bort mig och tänkt att min karriär är slut, säger hon till Fotbollskanalen.

Direkt efter förlusten i semifinalen mot Nederländerna var Hedvig Lindahl besviken och arg. Hon talade om att hon ville sluta med fotboll, men dagen efter på pressträffen hade hon laddat om och vilket se till att Sverige åker hem med ett brons.

- Det hade betytt mycket, Jag har lämnat min stackars fru i flera veckor med våra underbara barn som tar energi när man är själv. Det skulle vara otroligt skönt att komma hem med något och förklara att det var därför jag var borta, säger Hedvig Lindahl när hon träffar den svenska pressen på spelarhotellet inför avresan till Nice där bronsmatchen mot England spelas på lördag.

- Om det nu var någon risk att jag inte skulle vara motiverad i en bronsmatch så var England den bästa motståndaren att kunna ställas emot. Med tanke på mitt år i England. Det blir extra speciellt, säger Lindahl.

Varför?
- För det är många som räknat bort mig och tänkt att min karriär är slut och att ”hon kan ingenting nu”. Jag har haft ypperliga chanser att visa att det inte är så i det här VM:et och även mot dem. 

Hedvig Lindahl är kontraktslös efter att Chelsea släppt henne efter säsongen och under året fick hon knappt spela i klubblaget. Nu har hon dock visat i VM att hon fortfarande håller en hög klass.

- Jag känner att jag spelat med ett lugn som jag aldrig haft på den här nivån innan. Jag hittade det lagom till åttondelsfinalen, att jag hade hel koll efter min tokiga vår där jag inte spelade så mycket, säger målvakten.

Hur svåra är England som motståndare?
- Det är ett bra lag, men nu vann vi sist vi möttes (träningsmatch i november 2018), men då tror jag inte att de hade alla sina spelare. Men vi är också ett bra lag en bra dag. I slutet av en turnering är det andra förutsättningar med återhämtningsdagar och hur man hanterar en motgång som både vi och dom haft då vi inte vann våra semifinaler.

- Det blir spännande att se vilket lag som är bäst rustat att reda ut den här härvan.

Du ställs mot skytteligaledaren Ellen White – vad är det hon har?
- Hon har en känsla för målchanser och har varit bra i Birmingham också. Duktig djupledslöpare och duktig boxspelare och henne behöver vi ha koll på. Vi behöver läsa in oss på henne, men jag har ganska bra koll på henne. Vi måste vara redo för att där kommer det att tempoväxlas. Vi behöver göra ett lika bra jobb som vi gjorde mot Nederländerna.

Under året blev Hedvig Lindahl petad från Chelsea och Englands andremålvakt Carly Telford lär stå då Karen Bardsley är skadad. Något speciellt för den svenska målvakten att ställas mot tidigare klubbrivalen.

- Vi har tränat dag ut och dag in och det har varit en konstig situation för alla målvakter i Chelsea. Vi har varit fyra stycken och stöttar men vill samtidigt spela. Min och Carlys relation har varit bra, säger den svenska målvakten.

Din bild av Telford?
- Hon är explosiv, reaktionssnabb och duktig med sina fötter. Det är hennes styrkor. Om hon får spela är det hennes tredje VM-match så hon har inte riktigt rutin på den här nivån och det kanske vi kan utnyttja.

Vad kan ni nyttja?
- När man sätter en målvakt under press så ställs den under många situationer och då kan rutin spela roll. Om man behåller lugnet och klarar av att reda ut en massa situationer. Vi får se vad hon går för.

Publicerad 2019-07-04 kl 12:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå