Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
31v

Lindelöf med på lista över mest värda spelare: "Mycket pengar men högre borde jag inte vara"

Foto: Bildbyrån

GELENDZJIK. Victor Nilsson Lindelöf är som enda svensk med på topp 100-listan av mest värdefulla spelare.
Mittbacken är på plats 97 och värderas för 55,5 miljoner euro.
- Det är mycket pengar. Men högre borde jag inte vara, säger han.

Fotbollsobservatoriet CIES Football Observatory har tagit fram en algoritm för att se vilka spelare som är värda mest pengar i Europas fem bästa ligor - Bundesliga, La Liga, Ligue 1, Premier League och Serie A - vid en övergång. 

Tottenhams engelske anfallare Harry Kane toppar listan med ett värde på 201,2 miljoner euro före Neymar på 195,7 miljoner euro och Kylian Mbappé på 186,5 miljoner euro, medan femfaldige Ballon d'Or-vinnaren Lionel Messi parkerar på fjärdeplats med 184,2 miljoner euro i övergångsvärde.

Lite förvånande är kanske att Cristiano Ronaldo, som nyligen säkrade sin tredje raka och femte Champions League-titel i karriären, är placerad på 24:e-plats på 103,4 miljoner euro. 

Manchester Uniteds svenske mittback Victor Nilsson Lindelöf är ende svensk med på topp-100-listan på en 97:e plats med ett värde beräknat till 55,5 miljoner euro. Så här tänker mittbacken när han får höra att han är med på listan och kopplas ihop med sådana summor.

- Just nu i fotbollen så är det ju så höga summor, men jag tror inte att man kan gå runt och tänka så utan det är så som marknaden ser ut just nu så det är inte vi spelare som har valt att det ska vara si eller så och jag tror inte att någon spelare går runt och tänker att man är värd så här eller så här. Jag tror bara att alla spelare försöker fokusera på sitt och inte tänker att det är jättehöga summor, säger Lindelöf.

Borde du vara högre än på plats 97?
- Nej det tycker jag inte. Det är mycket pengar. Men högre borde jag inte vara. Men jag är enda svensk och det är ju roligt. 

Här är hela listan!

Publicerad 2018-06-14 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons