Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Lindelöf om Manchester Uniteds intresse: "Förs en dialog om vad som skulle passa mig bäst"

Foto: SCANPIX

PARIS. Några av världens största klubbar ryktas slåss om Victor Nilsson Lindelöf.
Själv tar han situationen med ro.
- Det är klart att det förs en dialog om vad som skulle passa mig bäst, säger han.

Förra säsongen vann Victor Nilsson Lindelöf ligan och cupen med Benfica som tog sig till kvartsfinal i Champions League. I år leder laget både ligan och sin CL-grupp. Det har gjort att flera stora klubbar som Chelsea, Paris SG, Inter och Napoli har ryktats vilja värva den svenske mittbacken och på lördagen uppgav portugisiska A Bola att Manchester United är redo att köpa loss honom för nära 300 miljoner kronor.

- Jag har ingen aning, det är alltid mycket rykten. Jag spelar i Benfica och trivs väldigt bra där och har några år kvar på kontraktet. Jag känner att jag utvecklas där. Jag får spela vecka ut och vecka in och det är väldigt viktig för en ung spelare om man vill utvecklas, att man får spela på en så hög nivå som jag gör. Det betyder väldigt mycket, säger Lindelöf.

När börjar det att bli dags att ta nästa kliv till en större liga?
- Svårt att säga. Jag har ingen stress. Jag är fortfarande ung och jag har mycket kvar att lära så det är svårt att säga en exakt tidpunkt. Jag trivs väldigt bra  och lever i nuet. Sedan om det kommer en dag där jag känner att Benfica kanske inte vill ha kvar mig då får man leta vidare. 

Behöver du verkligen leta - det ryktas ju om att storklubbarna står på kö?
- Det vet jag inte. Man har ingen aning om vad som händer i fotboll. Man har folk som man arbetar med och som man pratar med. Det är klart att det förs en dialog om vad som skulle passa mig bäst. Men jag trivs väldigt bra i Benfica och har det bra där. Det är ingen stress.

Hur mycket vill du veta?
- Jag brukar inte vilja veta så mycket. Jag fokuserar på det som är viktigast och det är fotbollen och det funkar bra för mig att fokusera på fotbollen. Resten för de andra sköta och det funkar väldigt bra för mig. Om jag skulle höra rykten och sådant skulle inte passa mig så bra.

Publicerad 2016-11-12 kl 14:13

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER