Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Linderoth förvånad av de Jong-petning: ”De behöver honom”

Tobias Linderoth var själv en tuff mittfältare. Och förstår inte att Holland vågar ställa över Nigel de Jong.
- De behöver honom och van Bommel som ett lås framför backlinjen, säger han till fotbollskanalen.se.

Blott 31-årige Tobias Linderoth med 76 A-landskamper ser fram emot att se Holland-Sverige på tv, och saknar inte att vara med landslaget i jakt på ett slutspel i ett stort mästerskap. Inte ens i en sådan här laddad match.
- Nej, det är avklarat, säger Linderoth och skrattar lite förläget. Det blir fullt ös i en sådan här match, det är nästan ett avgörande sett till att det är den svåraste matchen och kan Sverige ta poäng i den så är mycket vunnet.

Naturligtvis har landslagets gamle mittfältsterrier och lagkapten följt Erik Hamréns tid som förbundskapten:
- Jag har sett matcherna och det har sett riktigt bra ut sedan Erik tog över. Det har blivit bättre och bättre. Han har fått ihop gruppen och samtidigt fått in nya typer av spelare i landslaget. Det gick i stå i sista kvalet, säger han och hinner knappt andas innan han tillägger:

- Fast det arbete Lasse (Lagerbäck) gjorde var fantastisk och han var en kvaltränare som fick oss till slutspelen.

Förvånad över att man tar mer risker?
- Det har varit det nu men egentligen har man inte fått en riktig värdemätare. Man kan inte heller vara naiv och tro att man kan åka till Holland och spela ut dem.

Tobias Linderoth var själv en hårdning på mittfältet och har givetvis följt efterspelet till Nigel de Jongs kapning av Hatem Ben Arfa med benbrott som följd.
- Jag har aldrig gjort sådana tacklingar, han går in för att skada. Uppenbarligen klickar det för honom ibland och kanske är det därför han inte fick vara med i Holland. Att tränaren är rädd att det ska hända. Fast jag blir förvånad att man ställer över honom, det är inte ofta det sker.

Holland har behov av en spelare som de Jong ihop med Mark van Bommel, menar Linderoth.
- De har mycket lirare på planen som vill spela fotboll och är offensiva och de två balanserade bra och de behöver honom och van Bommel som ett lås framför backlinjen, säger den förre landslagskapten som inte gillar van Bommel:

- Han är en småfeg spelare som har en massa skit för sig. Det gäller att ignorera det och sedan skadar det inte att ge honom lite, att gå in och trampa på honom, Jag vet att det stör honom.

Hur ska Sverige spela?
- Viktigt att man ligger tätt på dem, de är tekniskt skickliga och då gäller det att göra det svårt för dem. Det gäller att visa att man inte viker ner sig.

Vad tror du?
- Mot Finland hade Hollande det tufft och Finland hade en rad bra lägen, så det är inte omöjligt för Sverige att ta poäng.

Publicerad 2010-10-07 kl 09:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons