Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Linköping kastas ur sin serie - efter bilhaveri

Sverige

Linköping City spelade i ettan så sent som i fjol.
Nu kastas man ur sin division tre-serie - efter ett bilhaveri på väg till en bortamatch.
SvFF:s beslut meddelades under onsdagen.

Foto: Bildbyrån.

I fjol spelade Linköping City i ettan södra, men ramlade ur. Därefter tvångsdegraderas laget till division tre på grund av att man inte bedömdes leva upp till SvFF:s ekonomiska regelverk. Och nu fortsätter det strula för klubben. Svenska Fotbollförbundet meddelar nämligen på sin hemsida att Linköping utesluts ur division tre.

Det är SvFF:s tävlingskommitté som fattat beslutet, efter att Linköping lämnat walk over till matchen mot Hvetlanda den 14 maj.

Linköping har framfört till förbundet att man inte tycker att man borde uteslutas - och hänvisar till att man hade "problem med en av bilarna" som användes för att transportera laget till matchen. Klubben hävdar att bilen fick punktering och tycker därför att tävlingskommittén ska bedöma det inträffade som en "speciell händelse" som Linköping "inte kunde påverka".

ANNONS

Men tävlingskommittén har ändå dömt Linköping till uteslutning och klubben straffas även med en avgift om 10 000 kronor. I sitt beslut skriver man:

"TK konstaterar att föreningar har en skyldighet att respektera och förhålla sig till fastställda avsparkstider. Det innebär att föreningar är skyldiga att exempelvis anpassa sin resa och ta höjd för eventuella förseningar som kan ske. FC Linköping City har uppgett att de blivit försenade på grund av att en av bilarna fick punktering. TK anser det dock anmärkningsvärt att inga spelare eller representanter för föreningen anlände till matchen, trots att det enbart var en bil som inte kunde köras. Vid en sammantagen bedömning anser TK att det som framgår av föreningens framställan inte utgör särskilda skäl för att föreningen fortsatt ska få delta i tävlingen".

ANNONS

Nu ogiltigförklaras Linköpings resultat i serien. Poäng och mål från matcherna som de spelat annulleras. Det normala är också att ett lag som utesluts ur en serie flyttas ner två divisioner. Det skulle i Linköpings fall innebära att de får spela i division fem nästa säsong.

Fram till den 1 juni kan Linköping överklaga beslutet, till SvFF:s överklagandenämnd.

Publicerad 2022-05-18 kl 19:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto