Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Ljungberg slutar i landslaget

Landslagskapten Fredrik Ljungberg, 31, slutar i landslaget. Förlusten mot Ryssland i EM blev hans sista landskamp.
- Jag har spelat på det svenska mittfältet i snart elva år. Jag kan ärligt säga att jag älskat varenda match, säger han i ett uttalande.

Landslagskapten Fredrik Ljungberg, 31, slutar i landslaget. Efter elva år och 75 landskamper tackar han för sig. EM blev hans sista framträdande i den gulblåa tröjan.

- Jag kan ärligt säga att jag älskat varenda match, säger han i ett brev till fansen.

Den skadedrabbade mittfältaren orkar - efter fem stora mästerskap - inte ladda om för höstens VM-kval.

- Det enkla faktum att den fysiska belastningen att dubblera och spela både landslags- och klubbfotboll, under så lång tid, till slut tar ut sin rätt och därför har jag nu beslutat att koncentrera mig på spela för min klubb West Ham.

Och han är trots allt hyfsat nöjd med EM.

- Sverige gjorde en bra turnering. Vi slog Grekland, förlorade på tilläggstid till finalisterna Spanien, och Ryssland visade för alla att de är oerhört mycket starkare än till och med många experter gissade innan turneringen.

Ljungberg gjorde debut i landslaget mot USA 24 januari 1998. Han har spelat tre EM och två VM-slutspel och det var efter det senaste i Tyskland som han fick överta lagkaptensbindeln från Olof Mellberg. Nu får en ny spelare ta över den från Ljungberg.

Publicerad 2008-06-27 kl 22:50
Annons
Annons
Annons