POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
10å

Ljungberg sörjer VM-miss: Inte i lördags vi förlorade VM-kvalet

Fredrik Ljungberg följde Sveriges VM-kval mot Danmark.
Den förre landslagskaptenen ”sörjer lika mycket som svenska folket”.
- Otroligt tråkigt att missa första mästerskapet på tolv år, skriver han till fotbollskanalen.se.

Förbundskapten Lars Lagerbäck har i fem kval varit lyckosam med att ta Sverige till ett stort mästerskap. I alla kvalen har Fredrik Ljungberg varit en tongivande spelare.
I det sjätte kvalet saknades mittfältaren – och det blev inte heller något mästerskap.

Fredrik Ljungberg slutade i landslaget efter EM 2008 och spelar nu för Seattle i den amerikanska ligan – men han har koll på Sverige:

- Jag såg delar av matchen på Parken i lördag och hölls även informerad av vänner på plats, skriver Fredrik Ljungberg till fotbollskanalen.se.
- Otroligt tråkigt att Sverige missar det första mästerskapet på tolv år. Jag sörjer lika mycket som hela svenska folket.

Den tidigare landslagskaptenen Ljungberg har stor erfarenhet av kvalframgångar, och har sin teori klar om var det fallerade:

- VM-kvalet förlorades inte i lördags, utan då får man titta närmare på matcherna mot Portugal och Danmark som spelades i Sverige. Det är viktigt att ta poängen på hemmaplan, skriver Seattles svensk.

- Det är aldrig enkelt att åka till en måste-match i Danmark och man såg på spelarna att de gjorde sitt allra bästa.

Fredrik Ljungberg har haft en stark säsong i Seattle och nykomlingen i MLS är i princip klar för slutspelet, vilket nog fixas i de två sista omgångarna. Och svensken har efter succén placerats i klubbar i Europa via ett lån från 1 januari.
- Jag har inga kommentarer till det, skriver Ljungberg.

Det är i princip klart att Ljungbergs MLS-kollega David Beckham lånas ut till Milan från förste januari, och tidningsuppgifter har placerat svensken i både Chelsea, som mötte Seattle i en träningsmatch i augusti, och i gamla klubben Arsenal.

Publicerad 2009-10-13 kl 13:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå