Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Loret Sadiku och Agon Mehmeti högaktuella för Albanien: "Har fått förfrågan till nästa landskamp"

Foto: Scanpix

Loret Sadiku

Sverige kan gå miste om två framtida landslagsspelare.
Albanien vill ha med Loret Sadiku och Agon Mehmeti mot Armenien.
- Jag har fått en förfrågan, säger Sadiku till fotbollskanalen.se.

Loret Sadiku imponerar i Helsingborg och efter måndagens match mot Djurgården sa Roar Hansen att mittbacken borde vara given i det svenska landslaget.

- Loret Sadiku är Sveriges bästa mittback. Jag måste skicka en passning till landslagsledningen. Jag förstår inte varför han inte är med. Jag skämtar inte, sa han.

– Vi har utlandsproffs som är bra – men det är ingen som är bättre än honom om vi tar hela paketet med att vara försvarsspelare, passningsspelare, läsa spelet och han är snabb. Om han inte blir landslagsspelare i Sverige, då vet inte jag...

Trots Roar Hansens åsikt kom inte Loret Sadiku med i Erik Hamréns trupp till träningslandskampen mot Norge - nu kan fotbollskanalen.se avslöja att mittbacken har fått en förfrågan av Albanien om att vara med i deras trupp till matchen mot Armenien.

- Jag har fått en förfrågan om att vara med i träningslandskampen mot Armenien.

Har du svarat?

- Nej.

Hur går tankarna?

- Inga kommentarer.

Vilket landslag vill du helst spela i?

- Inga kommentarer. Det berättar jag bara för familjen.

Hur ser du på hyllningen från Roar Hansen?

 - Det är väldigt stort att höra det.

Enligt uppgift till fotbollskanalen.se vill Albanien även ha med Agon Mehmeti mot Armenien. Den förre MFF-anfallaren tillhör Palermo men lånades nyligen ut till portugisiska Olhanense.

 - Ja, jag hörde också det, säger Loret Sadiku.

Av tisdagens presskonferens att döma hoppas nog Erik Hamrén att Loret Sadiku tackar nej till Albanien. Den svenska förbundskaptenen berättade att han varit i kontakt med Helsingborgs mittback.

- Jag har sagt tidigare att han kan bli en riktigt, riktigt bra spelare. Jag tror att han kan bli det som Roar sa i går. Tyvärr var han skadad under hösten och tyvärr var han skadad i januari när vi var iväg annars hade han redan gjort A-landslagsdebut under januariturnén. För att trycka på hur mycket jag tycker att han är bra så har jag pratat med honom två gånger under sommaren och förklarat vad jag tror på honom och så vidare. Jag valde de här fyra nu men han är med där och konkurrerar.

Publicerad 2013-08-06 kl 15:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons