Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Lugnande knäbesked från Olsen: "Ingen fara"

Foto: Scanpix

Försök igen

Robin Olsen klagade över smärtor kring ena knäet i slutet av fredagens VM-kval mot Luxemburg.
Dagen efter kom lugnande besked.
- Det är ingen fara, jag kan köra på som vanligt, säger landslagsmålvakten.

Olsen höll nollan i sin sjätte landskamp, hans andra som arvtagare till Andreas Isaksson, veteranen som slutade efter EM i somras.

Han var lugnet själv - trots att han bara hade en bråkdel att göra i jämförelse med den svettiga arbetsinsatsen i kvalöppningen mot Nederländerna.

Då var Olsen bäst på planen.

"Man är förberedd"

Betydligt mer uppskruvad var förbundskaptenen Janne Andersson som tyckte att Luxemburgs chansartade forcering i jakten på kvittering var obehaglig.

- Man är förberedd på det. Ligger man under med 0-1, trycker man upp allt man har och det var vad de gjorde. Oftast får du en farlig chans när du trycker upp så många spelare. Det var rätt likt hur det är i Köpenhamn (klubblaget FCK), där har jag inte mycket att göra ibland och så får motståndaren några chanser i slutet.

- Det gäller bara att vara redo för det.

Vilket är värst, att ha mycket att göra eller väldigt lite?
- Det spelar egentligen ingen roll, jag har testat båda. Men det är klart, står du sysslolös i 89 minuter, inte gör något, då är det svårare.

Är det mest mentalt jobbigt?
- Det tror jag.

Onda gått över

Olsen fick en rejäl smäll i slutskedet när hans knä slog ihop med ett annat. Han haltade lätt och grimaserade. Men dygnet efter 1-0-segern hade han inga problem.

- Det är lugnt. Det gjorde ont då, men jag kan träna som vanligt.

Efter starten mot Nederländerna (1-1) väntade Luxemburg (1-0), två motståndare i olika ändar av fotbollens långa näringskedja. Nu väntar Bulgarien på Friends på måndag.

Något mittemellan?

- Jag vet faktiskt inte. Jag har inte någon koll på Bulgarien över huvud taget. Det lär jag vi får reda på när vi går igenom motståndaren.

Publicerad 2016-10-08 kl 18:24
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER