Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Lundh efter dokumentärhaveriet: "Förvånad att SVT kom så långt"

Foto: Scanpix

Dokumentären om Hamrén läggs ner.

Den planerade dokumentären kring det svenska herrlandslaget och Erik Hamrén rann ut i sanden. Inte speciellt oväntat, tycker fotbollskanalens chefredaktör Olof Lundh.

- Jag är förvånad att SVT kom så långt som till förhandling med förbundet, säger han.

Dokumentärfilmaren Tom Alandh på SVT har varit med länge. Under sin tid som journalist har han gjort över otaliga dokumentärfilmer, bland annat om Nacka Skoglund och Ingemar Johansson.

Men när turen kom till det svenska fotbollslandslaget och förbundskapten Erik Hamrén tog det stopp och projektet rann ut i sanden. En frustrerad Tom Alandh konstaterade i Dagens Nyheter att "det är lättare att filma fångarna på kåken än Erik Hamrén".

Orsaken till att det inte blir någon dokumentär varierar – beroende på vem man frågar.

- Vi var positiva till att göra dokumentären – bollen låg hos SVT, men de hörde aldrig av sig säger landslagets presschef Nicklas Bodell till fotbollskanalen.se.

- Fotbollsförbundet gav Hamrén en näsbranna, säger Alandh till Dagens Nyheter.

Oavsett vad som ligger bakom de kraschade förhandlingarna så kvarstår fakta – det blir ingen dokumentär.

Fotbollskanalens chefredaktör Olof Lundh har följt landslaget under många år och han är inte förvånad över att planerna på dokumentären gick i stöpet.

- Jag är förvånad att SVT kom så långt som till förhandling med förbundet. Herrlandslaget sticker ut på så sätt att de är svåra att nå. Det finns kanske några individuella idrottare man kan jämföra med.

Vad beror det på?

- Mycket handlar om den kultur som spelarna lever i. Många stjärnor tar med sig den inställning som finns i klubbarna i Europa till landslaget.

På förbundet tycker man att den beskrivningen är orättvis.

- I min dialog med media så upplever jag inte att den bilden existerar. Så lite orättvist tycker jag nog att det är – samtidigt som jag är väldigt ödmjuk och är medveten om att vi kan bli mycket bättre.

Dokumentären som var tänkt att sändas direkt efter Sveriges sista VM-kvalmatch ställs nu alltså in och SVT får fundera ut vad man ska använda sitt material till.

- Väldigt tråkigt, för det hade naturligtvis varit väldigt roligt att se, säger Olof Lundh.

Publicerad 2013-05-06 kl 15:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons