POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
2v

Lundh efter Zlatans angrepp: Så borde Janne Andersson hantera läget

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se klippet med Zlatan Ibrahimovic i spelaren ovan.

Zlatan Ibrahimovic har, i en intervju med Expressen, gått till attack mot förbundskaptenen Janne Andersson.
Här svarar Fotbollskanalens Olof Lundh på tre frågor om situationen som uppstått.

Hur reagerar du på det här?
- Det är inte så förvånande att det dyker upp hos Zlatan även om tajmingen överraskar. Men det är en diskussion som funnits kring Janne Anderssons landslag och som också ledde till frågor till förbundskaptenen flera gånger, om både spelare och ledare med en utländsk bakgrund, även om det dröjde till mars 2017. Det fanns inte någon offentlig diskussion efter Jannes första landskamp och det kom inte heller några frågor till Janne Andersson mellan samling ett och två. Sedan har Zlatan alltid använt omgivningen för att på något sätt skapa en fiende och bli arg och femteplatsen i VM sved nog en aning och att det var mycket prat om att det var ett lag som nådde framgången. Dessutom satte landslaget publikrekord på Friends Arena utan Zlatan. I Expressens långa intervju hackar han ju både på Marcus Berg och Andraes Granqvist och talar om att någon (Janne Andersson) vill förstöra allt vad Zlatan byggt upp genom att öppna dörrar.

Hur ska Janne hantera det här?
- Janne Andersson har fått möjligheten att svara vilket ju är bra och han säger vad han sagt hela tiden, att ursprung och bakgrund inte spelar någon roll. Det finns inte mer för honom att svara och dagens trupp är också ett tydligt svar, men det kommer säkert att komma mer frågor på fredag när det är ny presskonferens.

Hur kommer det här påverka den pågående EM-kvalsamlingen och Jannes situation som förbundskapten?
- Det är klart att det lär bli mycket frågor till spelarna om det här och risken är att det blir internationellt uppmärksammat, men tidigare har Janne Andersson och landslaget varit bra på att skärma av sig från sådant här. Sedan har Zlatan på senare år uttalat sig på ett sätt som mer skapat rubriker och en del avfärdar nog vad han säger delvis på grund av det men även med tanke på att han är långt från landslaget och svensk fotboll. Samtidigt som det inte kan vara kul för Janne Andersson att den frågan hänger kvar över honom.

Se klippet med Zlatan Ibrahimovic i spelaren ovan.

Publicerad 2019-10-08 kl 07:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå