Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lundh om Jannes framtid: "Förtroendet är skadat"

Sverige (herr)

Oavgjort mot Slovenien i Nations League.
Nu väntar spel i C-divisionen för Blågult.
- Ett stort fiasko, säger Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh.

2:34
Nästa

Avbryt
Försök igen

Hör Olof Lundh i spelaren ovan.

2:34
Lundh: "Ett stort fiasko"
7:48
Sverige degraderat i Nations League - Sporten
2:28
Kulusevski: "Vi är riktigt besvikna"
1:53
Elanga: "Resultaten går inte vår väg"
2:13
Forsberg: "Inte tillräckligt bra"
2:41
Quaison: "Det är inte godkänt"
3:46
Olsen: "Det är riktigt tufft"
2:06
Claesson: "Klart det finns saker vi måste ta tag i"
2:05
Augustinsson: "Vi ska vinna en sådan här match"

Sverige var pressat att vinna hemma mot Slovenien på tisdagskvällen för att inte åka ur sin Nations League-grupp. Blågult lyckades dock bara få med sig ett 1-1-resultat, vilket betyder att man degraderas till C-divisionen.

Ett misslyckande för både landslaget och förbundskapten Janne Andersson, menar Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh.

- Det är naturligtvis ett stort fiasko för svensk landslagsfotboll att åka ner till C-divisionen och på något sätt är det en trend man inte kan hindra. Det räcker inte. Det är för dåligt totalt sätt, och mest är det spelarna som inte presterar. Det skapas för få chanser trots stor dominans, säger Lundh, och kommenterar insatsen mot Slovenien.

ANNONS

- Sverige för matchen men samtidigt är det Robin Olsen som håller Sverige kvar i matchen. Det är något som inte funkar, något som inte stämmer och man får inte ihop det. Man räcker inte till och det har vi sett hela Nations League. Man kan även säga att det är en del oerfarna spelare och en del som inte håller på den här nivån.

På frågan om Janne Anderssons framtid som förbundskapten svarar Olof Lundh följande: 

- Det är en svår fråga. Jag tycker att han har förtjänat chansen att få fortsätta försöka i EM-kvalet, men det är klart att förtroendet är rätt skadat och han kommer inte ha mycket att gå på om det inte går bra i EM-kvalet. Jag förstår att förbundet håller sin linje och att Janne inte lägger ner, säger Lundh och fortsätter:

- Men det är klart att det är oroande för svensk landslagsfotboll för det är tomt utan mästerskap. Nu missade man VM, missar man EM kan det bli tufft. Janne har gjort starka resultat och det har funnits omständigheter. Generationsväxling, formfall. Men det måste bli bättring omedelbart i VM-kvalet, annars måste man byta (förbundskapten) ganska snabbt.

ANNONS

Lundh avslutar:

- Det vore tungt om Sverige missar ett mästerskap till, men som det ser ut nu når man inte EM och framförallt har man inget där att göra med det här spelet.

Publicerad 2022-09-27 kl 23:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto