Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lundh: "Väntat - nu borde förbundet ringa Thern"

Sverige (herr)

Janne Andersson slutar som förbundskapten i höst om Sverige missar EM.
Nu kommenterar Fotbollskanalens Olof Lundh nyheten.
- Väntat, säger Lundh.

15:17
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Hur reagerar du på nyheten?
- Det är väntat att han kliver av om Sverige inte når EM. Det vore svårt att fortsätta med honom med två raka missade mästerskap och degradering till Nations Leagues C-division.

Vad säger du om hans tid som förbundskapten?
- De avslutande åren blev inte så fina som de första åren var med Janne. Han tog trots allt herrlandslaget till den bästa placeringen sedan VM-bronset 1994 (i Ryssland-VM 2018) med en trupp som få ens trodde skulle nå VM. Tyvärr har spelarmaterialet inte riktigt passat Jannes filosofi därefter och motgångarna som kommit blev ett trist slut på hans tid som förbundskapten.

Annons

Är det rätt av förbundet att kommunicera om det här redan nu?
- Det är helt rätt för att inte skapa ännu mer tryck på förbundet och Janne Andersson, att man kommunicerar vad som gäller när det ser ut som att Sverige missar EM. Det här påminner om när Lasse Lagerbäck avgick mitt under kvalet till VM i Sydafrika men körde klart. Då kunde förbundet samtidigt leta ny förbundskapten.

Vad ska förbundet göra nu?
- Det viktiga är att ta rätt beslut och inte hetsa. Nya generalsekreteraren Andrea Möllerberg börjar först 1 november och fram till dess kan man ta fram en kravprofil och liknande. Men hela landslagsledningen ska ses över nu när Jens T Andersson lämnar sin roll som övergripande landslagschef. Det gäller att få struktur på plats och veta exakt vad man vill ha. 

Vilket är ditt drömnamn som ny förbundskapten?

Annons
- Jag har hela tiden velat ha Jonas Thern i någon konstellation tillsammans med någon som har tränarlicensen. Jag har nämnt namn som Olof Mellberg och Henrik Larsson men framför allt vill jag ha Thern nära landslaget på något sätt. Förbundet borde ringa honom.

Publicerad 2023-10-02 kl 15:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto