Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

LUNDHS PODCAST: Backe om att bli förbundskapten: "Vill varken säga ja eller nej"

Jonas Thern lyfte Hasse Backe som nästa svenska förbundskapten. Själv vill den populäre TV-experten inte stänga några dörrar till landslaget.
- Jag vill varken säga ja eller nej, säger han i podcasten "Lundh".

Hasse Backe är en av Sveriges mest populära TV-experter. Han har också en framgångsrik tränarkarriär bakom sig. Men 62-åringen har inte haft ett tränarjobb sedan han lämnade New York Red Bulls 2012. Backe har dock öppnat för att återvända till tränarjobbet och han nämns som en potentiell efterträdare till Erik Hamrén. Bland annat av Jonas Thern som ville se Hasse Backe som nästa förbundskapten.
- Det var värst. Sa Jonas Thern det?

- Det tåls ju att fundera på, den saken är klar. Jag tror inte bara jag skulle säga; 'Nä, det är chanslöst'. Det skulle jag nog aldrig göra. Sen blir det ju spekulationer, spekulationer. Jag tror att skulle man få en konkret fråga, det är väl först då man tar ställning egentligen. Det är inget som jag går och funderar på, jag gör absolut inte det, säger Backe i podden "Lundh".

Hur mycket funderade du förra gången, du hade ju viss kontakt med förbundet när Hamrén sedan fick jobbet?
- Ja det var det, precis. Och då var det lite intervjuer och jag skulle träffa, jag tror det var Lasse Richt (landslagschefen), och precis i samma veva ringde Svennis om Notts County och då valde jag bara att ta det klubbjobbet.

Hasse Backe var mellan 2008 och 2009 assisterande förbundskapten till Sven-Göran Eriksson i Mexiko. Den upplevelsen menade han spelade in i diskussionerna med förbundet.
- Upplevelsen var ju lite från Mexiko, nu kan man inte jämföra Mexiko och Sverige men, i Mexiko var vi isolerade i ett bostadsområde och åkte bara i helgerna och såg klubbmatcherna. Och sen gjorde vi egentligen inget måndag till fredag, du var ju inte på förbundet och satt där på något kontor, så det blev ju vansinnigt långtråkigt. Det är ju annorlunda i Sverige, där är det ju mer socialt på förbund och så vidare.

- Men jag vill varken säga ja eller nej egentligen. Men det är inte så att jag direkt skulle säga nej. Det gör jag inte, säger Backe.

Efter de erfarenheter som Hasse Backe har samlat på sig under åren tror han att han inte skulle ha några problem att hantera den kritik som går hand i hand med att vara förbundskapten.
- Det är nästan det mest otacksamma man kan göra, att ta över ett landslag. Självklart kommer man att få kritik men jag tror inte det är något man tar åt sig efter det man varit med om tidigare, säger Backe.

Publicerad 2014-10-17 kl 06:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons