Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

LUNDHS PODCAST: Backe om uteblivna generationsskiftet i landslaget: "Kan bli tufft att ta över"

Erik Hamrén har valt att inte generationsskifta efter VM-missen och kan gå till EM med ett gammalt lag.

- Det kan bli tufft för den som ska ta över, säger Hasse Backe i podcasten Lundh

Den nya EM-turneringen med 24 lag som kvalificerar sig gör att det är större möjligheter än någonsin att gå till EM – men går Sverige dit så kan det bli med ett ålderstiget lag. Trots ett par "nya " spelare så är det i mångt och mycket samma spelare som misslyckades med att ta Sverige till VM som nu kvalspelar för att ta landslaget till Frankrike 2016.

I podcasten Lundh resonerar tränaren och TV-experten Hasse Backe kring det uteblivna generationsskiftet i svenska landslaget.

- Ska man föryngra nu så borde man säga att "EM 2016 är en bonus, men det är VM 2018 som är intressant". Vi kan ta oss till EM även om man föryngrar nu, men man har valt att köra med samma lag, det blir en snittålder på 31-32 år om vi går till EM, för det tror jag vi gör. Det kan bli tufft för den som sedan ska ta över. Men nu har de tagit beslutet att fortsätt med det man har.

Varför är det så svårt att generationsskifta?

- Jag tror att när man sitter med ett antal spelare som har presterat konstant så hoppas och tror du att "de kan fortfarande avgöra för oss", sen omedvetet behåller man spelare för länge.

- Det är upp till varje förbundskapten att ta de besluten. Många förbundskaptener behåller de spelare de haft. Man måste våga bryta och gå på något nytt.

Publicerad 2014-10-13 kl 06:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons