POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

LUNDHS PODCAST: Chippen om relationen med Zlatan: "Fantastiskt bra vänner"

Christian Wilhelmsson och Zlatan Ibrahimovic spelade tillsammans i U21-landslaget och båda tog steget upp i A-landslaget 2001. Under tiden hade spelarna en tajt relation.
- Vi kom varandra rejält nära, säger "Chippen" i podden "Lundh".

Christian "Chippen" Wilhelmsson är veckans gäst i podcasten "Lundh". Där berättar han bland mycket annat om sin relation med Zlatan Ibrahimovic. De båda spelade tillsammans i U21-landslaget innan de tog steget upp i "stora" landslaget under 2001.

- Vi kom varandra rejält nära när vi var i U21 och vi spelade ihop där, delade alltid rum under de åren. Där blev vi väldigt bra kompisar. Sen tog han steget upp i A-landslaget före mig då, och när jag kom upp så hade vi fortsatt väldigt bra kontakt. Vi var fantastiskt bra vänner, och så hittade vi på saker även utanför fotbollen, säger Chippen.

- Och så var det väl fram till för ett par år sen. Jag fick barn och han fick barn och då blev det mer att man fick inte tid. Jag åkte inte till Malmö och han kom inte hit, man gled lite isär. Jag fokuserade på familjen och sen drog jag till Saudi och då blev det mindre och mindre. Nu hörs vi emellanåt och har lite kontakt men inte mer än så.

Relationen mellan landslagskamraterna blev väldigt omskriven under Wilhelmssons år i landslaget. Inte minst när det uppstod "dispyter" spelarna emellan. Som Zlatans spark i ryggslutet på Chippen under en träning 2011.

- Allt sånt det var 100 procent skämt. Vi snackar ju en del och man skojar och flippar en del på träningar och speciellt när träningen inte har börjat än så är det mycket skit. Det var ju lite att vi tuggade om något, och sen sa jag något. Men du vet, om han säger tio saker så kan jag ta det. Men om jag säger en sak så blir det värre för honom att ta det. Det var väl lite så.

Han var tvungen att markera?
- Aa det var lite så. Han lackade lite.

Under sin tid i landslaget var Wilhelmsson en del av "gänget" som också innehöll Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg och under perioder Alexander Östlund och Daniel Majstorovic. Men själv ville Chippen att ingen skulle uteslutas.

- Jag sprang ju mellan alla rummen. Egentligen ville jag att alla skulle sitta tillsammans i matsalen. Alla skulle spela kort med varandra. Så jag ville vara på alla ställen samtidigt, men det gick ju inte alltid. Så från att sitta och snacka skit på rummet med Zlatan och Olof så kunde jag springa in till Rasmus Elm och spela Cluedo, för då ville jag vara där med. Och sen in till Ola Toivonen och spela Xbox med Werbloom. Jag stressade ju mellan rummen, säger han med ett skratt.

- Jag ville ju vara på alla platser.

Under en tid var relationen mellan Zlatan Ibrahimovic och Fredrik Ljungberg något som ofta skapade tidningsrubriker i Sverige. De båda stjärnorna kom inte överens och sades dela landslaget i två olika läger, men Christian Wilhelmsson ser det inte på det sättet.

- Egentligen var det inte som stora grupperingar på det sättet. Jag tyckte mer att kanske Ljungberg var lite för sig själv. Han var mer tyst och var för sig själv, och gjorde inte så mycket väsen av sig. Han var den stora stjärnan just då och kanske ville hålla sig lite vid sidan om.

Publicerad 2015-03-25 kl 14:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå