Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

LUNDHS PODCAST: Jansson om sin landslagskarriär: ”Jag konkurrerade med Sveriges bästa generation någonsin”

Jesper Jansson fick som spelare aldrig chansen att etablera sig i landslaget.
Den förre sportchefen menar att konkurrensen var för tuff.
- Jag var strax under landslagsklass hela tiden, säger Jansson i podcasten ”Lundh”.

Trots en gedigen fotbollskarriär som professionell och ett olympiskt spel med landslaget 1992, hamnade Jesper Jansson i skuggan av landslaget under sin tid som aktiv. Patrik Andersson och Joachim Björklunds mittbackssuccéer gjorde bland annat att han aldrig nådde deras nivå och Helsingborgs förre sportchef menar att han saknade något för att vara given i landslaget.

- Uppenbarligen saknade jag något för att nå hela vägen. Om jag tittar på min karriär känner jag att jag var strax under landslagsklass hela tiden. Jag spelade professionellt i 19 år och höll en jämn nivå hela tiden men hade väl aldrig någon topp, plus att jag konkurrerade med Sveriges bästa generation någonsin.

- Jag spelade mittback och innermittfältare och det Tommy Svensson gjorde, som Lagerbäck också sedermera gjorde var att man hoppade över en generation. Det gjorde man helt rätt i, då jag tror att det är ett tillvägagångssätt man måste göra. Fastän jag kände att man borde vara med under tiden som aktiv måste man acceptera det, säger Jesper Jansson i podcasten ”Lundh”.

Publicerad 2015-02-05 kl 06:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER