Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

LUNDHS PODCAST: Johansson om hemligheterna kring Friends: "Sorgligt och skamligt"

Foto: SCANPIX

SvFF presenterade att Lagardere skulle ta över driften av Friends Arena. Men man berättade inte att det krävdes ett ägartillskott på 400 miljoner.
- Det är sorgligt och skamligt att man undanhåller sanningen, säger Lennart Johansson i podcasten Lundh.

Lennart Johansson är gäst i veckans avsnitt av podcasten Lundh. Där berättar den tidigare ordföranden i svenska fotbollsförbundet om sina tankar kring Friends Arena - som har fått utstå massiv kritik i svenska medier.
- Jag tycker det är synd att de ska få så mycket kritik, en del av den är berättigad, säger Johansson.

- Jag beklagar att de som har tagit ansvaret inte utnyttjat den kapacitet som finns i det faktum att det finns en stadio-komittée i både Fifa och Uefa som är glada att hjälpa till och se till att de krav som finns kan uppfyllas. Men det har blivit lite bortglömt här tycker jag.

SvFF skickade för några veckor sedan ut ett pressmeddelande om att Lagardere efter långa förhandlingar tar över driften av Friends Arena från 1 januari 2015. Men man utelämnade att ett ägartillskott på 400 miljoner måste in.
- Jag tycker att det är beklagligt. Det är sorgligt och skamligt att man undanhåller sanningen från de som verkligen ska ha det, säger Johansson och fortsätter med att prata om fotbollens förtroende i allmänhet.

- Jag tror att mannen på gatan, ibland känner jag mig som en sån också, får en tvivel om de inom de ledande skikten inom fotbollen har de egenskaper som de hade förväntat sig. Jag tror att de oroas och förargas och på ren svenska blir förbannad över att höra att det är korruption och svindlerier av olika slag.

Friends Arena sökte EM 2020 och förbundet var mycket självsäkra över att man skulle vara en av de arenor som skulle vara med och arrangera mästerskapet. Men Sverige nobbades när Uefa presenterade arrangörsländerna.
- Det har kanske inte varit tillräckligt med lobbyjobb. Det kräver att man syns och att de vet vem man är. att man säljer sin produkt, säger Lennart Johansson.

Olof Lundh nämner i podcasten att Sef:s ordförande Lars Christer Olsson och Uefa-ordföranden Michel Platini inte drar jämnt efter att Olsson stöttat Lennart Johansson i Uefa-valkampanjen 2007. Johansson håller med i påståendet och menar att det inte är omöjligt att realtionen mellan de båda spelade in till att Sverige inte fick EM 2020.
- Jag vet inte men jag utesluter det inte, säger han.

Publicerad 2014-12-22 kl 17:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons