Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

LUNDHS PODCAST: Svensson ifrågasätter Hamréns ledarskap: "Vet inte om Erik säger så ärliga saker"

Efter 14 år var Blågult ett avslutat kapital för Anders Svensson när Sverige missade VM.

I podden "Lundh" är landslagsveteranen öppen om tiden under Erik Hamrén.

- Den filosofi han kom in med har försvunnit, säger Svensson.

Det är i en lång och öppen intervju i podden "Lundh" - kommer ut på måndag morgon - som Anders Svensson ger sin bild av tiden under Erik Hamrén. Där mittfältaren var vice lagkapten och ständigt med i truppen mellan 2009-2013 och inte sällan spelade han stora delar av matcherna.

Anders Svensson var oerhört positiv när Erik Hamrén tog över som förbundskapten då han aviserade en fotboll som mittfältaren uppskattar:

- Han kom in med en väldig energi och ville förändra och ville visa mod och att vi måste försöka. Det blev en jävla smäll Holland borta och efter det så tycker jag att det här entusiatiska och det här nya försvann mer och mer och att det hette att vi får inte göra misstag och att vi blev straffade, säger Svensson.

ANNONS

- Blivit mer och mer fokus på hur vi ska försvara oss mot dem lagen vi möter. Vi gör mer mål än tidigare och det är vad Erik velat, men jag tycker att den filosofin han kom in med har försvunnit och man har gått tillbaka till det som det var tidigare där man spelar på motståndarnas misstag.

Anders Svensson lyfter fram att Erik Hamrén hade en tajtare kontakt med spelarna än vad företrädaren Lars Lagerbäck hade, men att det var svårt att veta vad förbundskaptenen menade.

- Jag vill påstå att Erik tar mer samtal än Lasse, men jag vet inte om Erik säger så ärliga saker alltid. För Erik är det ganska viktigt, det ser man framför allt i media, att alla ska tycka om honom. Det fungerar inte så i en grupp liksom, det är bättre att vara rak och ärlig och säga att han är bättre än dig.

- Man är alltid sig själv närmast men på något sätt accepterar man och respekterar man att någon är rak och ärlig. Jag vet inte, det kändes lite...han var ganska ärlig men det var lite diffusa anledningar. Erik hade mer samtal med spelare men märkliga argument istället för det raka: "Han har sett bättre ut än dig."

ANNONS

Förbundskapten Erik Hamrén har under hela sin tid som förbundskapten tryckt på mod, attityd och "shining" och det är något spelarna fått höra mycket, men Anders Svensson pekar på att Hamrén inte alltid visat mod som ledare.

- Det har varit en del, återigen blir det att man kritiserar Erik, men det är klart att han gjort misstag precis som vi spelare har gjort misstag. Jag kan tycka att det största felet på ett sådant sätt är Oscar Wendt, det var också media som påverkade det mycket efter matchen borta mot Ungern och där vi gör en väldigt dålig match.

- Oscar får en boll på armen och orsakar en straff. Jo, men vad fan, bollen studsar upp på handen. Det är sådant som händer. Isak räddar väl straffen eller han sköt över eller i ribban. Sedan är det två mål där man kritiserade Oscar men där det egentligen inte är hans fel utan det kanske är mer om man tittar på situationen Majstorovic fel men som inte fick särskilt mycket kritik.

ANNONS

- Efter den matchen, inte nog med att han inte spelar nästa match, och då hade Oscar varit riktigt bra i sju, åtta matcher i rad, men efter den matchen hamnar Oscar på läktaren. Det är lite svårt att motivera att man ska prata om mod och försöka och visa mod och försöka spela men om du gör en dålig match är du på läktaren. Det blir lite en sådan signal.

- Men jag tror kanske Erik ångrar att han inte...det bästa i den situationen kan jag tycka, det var väl San Marino borta, och Oscar hade gjort sju, åtta bra matcher och vi hade gått ganska bra och en riktigt dålig match, av hela laget egentligen, och möter San Marino borta. Där kan du välja, vill du skapa den här osäkerheten eller så: "Du har gjort det bra tidigare men gjorde en dålig match och du spelar igen".

- Man sätter inte en spelare på läktaren då, som spelat sju, åtta matcher innan och varit faktiskt riktigt bra. Det tycker jag, det tror jag Erik känner att han inte hanterade den situationen på bästa sätt. Då blir det svårt med mod och att våga misslyckas.

ANNONS
Publicerad 2014-05-25 kl 07:59
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto