Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

LUNDHS PODCAST: Therns drömspelare i "sitt" landslag: "Gråter över att vi tappade Sadiku"

Om Jonas Thern hade varit förbundskapten vet han vem han hade byggt spelet kring - men sörjer att den spelaren inte är tillgänglig.

- Jag gråter över att Loret Sadiku inte valde svensk fotboll, säger Thern i podcasten "Lundh"

Före detta landslagslagkaptenen Jonas Thern har varit med i diskussionen om ny förbundskapten – men säger i podcasten ”Lundh” att han inte vill byta med Erik Hamrén. Han delar dock med sig lite av sina tankar kring hur han hade formerat laget.

- Jag skulle definitivt ha en trio på mitten, med en defensiv mittfältare, inte två, en tydlig defensiv som dikterar uppspelsfasen och styr spelet och medspelarna, säger Thern.

– Vem det skulle vara det har jag funderat på – och jag  gråter över att vi missade den som hade varit i särklass där, Loret Sadiku, att han inte valde svensk fotboll. Jag hade honom i Värnamo, och när han var ung kände jag att han spelar enkelt och kommer ut med bollen ur duellerna. Han spelade mest e mittback i HIF, men jag ser honom som defensiv mittfältare.

Varför slarvades han bort?

- Han vill väl spela där hans föräldrar kommer ifrån. Vi har många med dubbla pass, landslaget kan ju inte sitta och ringa runt till varenda spelare. Blir någonn av dem bra och man missat dem, då får man leva med det.

Publicerad 2014-10-10 kl 06:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons