Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Lustig tror inte på spel: "Hade köpt om jag varit utanför truppen"

Foto: AP

Mikael Lustig har inte spelat på över sex veckor.
Högerbacken tror inte chansen till spel mot Ryssland är stor.
- Om jag inte hade varit med i truppen så hade jag absolut köpt det, säger han.

Mikael Lustig har varit ljumskskadad och inte spelat match på över sex veckor. Nu är han frisk och har gjort tre träningar med Celtic. Ändå är högerbacken med i EM-kvaltruppen, vilket han själv blev något förvånad över.

- Nej det är klart att chansen till spel mot Ryssland inte är jättestor, det är den väl inte. Jag tror inte att Erik tar ett beslut än, men vi får se. Såklart att jag inte säger nej om han vill att jag ska starta, men det är klart att jag har full förståelse för om han väljer någon annan, säger Lustig till fotbollskanalen.se.

Blev du överraskad över att Erik tog ut dig i truppen?
- Ja, såklart att om jag inte hade varit med i truppen så hade jag absolut köpt det. Men jag och Erik hade ett snack innan och kroppen har känts bra fast jag inte har tränat. Jag har kört mycket fys och det har känts bra. Enligt mig tyckte jag att jag borde vara med i truppen och det tyckte väl Erik också.

- Jag har inte spelat match på över sex veckor och har inte jättemycket träning i benen med laget, men vi får väl se hur det känns. Jag har väl gjort tre fulla träningar med laget.

Vad tappar man efter att ha varit borta så länge?
- Spelsekvenser. Det negativa är att man inte har matchtempot i sig. Det positiva är att man har varit skadad länge och vill ut och spela.

Mot Österrike spelade Pierre Bengtsson högerback och då var Mattias Johansson med i truppen som reserv på den positionen.

Publicerad 2014-10-06 kl 17:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons