Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
3:41

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses en tv-intervju med Robin Quaison.

Lycklig Quaison om att vara i landslaget: "Det känns fantastiskt, äntligen"

En spelare i landslagstruppen är med för första gången under Janne Andersson.
Nu vill Robin Quaison imponera för att vara kvar i truppen.
- Det känns fantastiskt att vara här, säger han.

Senast Robin Quaison var med i en landslagstrupp var i mars 2015 då han blev uttagen av Erik Hamrén till landskamperna mot Moldavien och Iran. Sedan dess har det inte blivit något spel i Blågult. Men, nu är han för första gången med i Janne Anderssons landslag. 

- Jag blev jätteglad när jag blev uttagen och tänkte äntligen. Jag såg det efter en träning. Jag gick in på Fotbollskanalen och när jag såg det så tänkte jag äntligen, säger han.

- Det ska bara bli kul. Jättekul. Var jag än är så vill jag bidra med något. Det är inte så att jag bara är här för att delta. Jag vill göra mitt bästa för att hjälpa laget, för att visa att jag ska vara här. Det känns fantastiskt att vara här.

ANNONS

Har du haft någon kontakt med Janne tidigare?
- Vi hade ett samtal dagen då VM-truppen presenterades. Då pratade vi.  

Har det saknats något för att du ska komma med?
- Något måste ha saknats innan som inte saknas längre. Men vad jag och Janne pratade om håller vi mellan oss. 

Robin Quaison lämnade AIK för italienska Palermo 2013 och flyttade 2017 vidare till Tyskland och Mainz. Han var med i den svenska U21-truppen som vann EM-guld 2015 och gjorde ett av målen i semifinalen mot Danmark. Tidigare har han oftast spelat på en kant men sedan flytten till Mainz har det blivit en hel del som anfallare eller släpande anfallare. Själv ser han sig helst i en av rollerna.

- Jag har läst lite att han (Janne) ser mig som anfallare, släpande anfallare. Personligen ser jag mig som släpande anfallare. Det har jag gjort hela tiden. Under alla mina år jag spelat fotboll så har jag sett mig som en som spelar bakom en anfallare. Sedan har det hänt situationer där jag har varit tvungen att spela på kanterna för att hjälpa laget och så. Men för mig kommer jag alltid att vara en som spelar bakom en anfallare. Så det var fantastiskt när jag fick veta att jag är här på den positionen, säger han.

ANNONS

Att du har flyttat runt på olika positioner har du lärt dig något av det?
- Ja jättemycket. Speciellt i Italien då jag flyttades runt väldigt mycket och det var en väldigt taktisk liga. Man lär sig väldigt mycket och jag ser det bara som en bra sak att kunna spela på massa olika positioner.

Någon ska ersätta Ola Toivonen som la ner ett stort jobb i defensiven – hur ser du på det?
- Jag vet inte hur Janne vill spela, det får du fråga honom om han vill köra samma eller om han vill ändra. Men jag har spelat mycket försvarsspel i Italien och mycket presspel i Tyskland, så det är inget främmande för mig.

Vad har du för ambitioner nu när du är här?
- Bidra med så mycket jag kan. När jag spelar på träning eller match så är det bara att visa vad jag är bra på och att jag är här av en anledning.

Vad har du fått med dig mentalt från miljöerna i Italien och Tyskland?

ANNONS
- Det var mycket kaos i Italien och i Tyskland är det strikt och då måste man anpassa sig till det. Mina år i Italien var väldigt viktiga för mig. Jag lärde mig så mycket, som taktisk träning, vara ensam. Jag är jätteglad att jag tog steget och gick till Italien och Palermo. Sedan hade jag en anpassningsperiod i Tyskland förra säsongen. Man ska lära sig ett nytt språk, en ny kultur och så. Det gick okej.

Publicerad 2018-09-04 kl 06:30
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto