Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Magnusson talar ut om missbruket: "Kom in full på planen"

Foto: Bildbyrån.

Efter karriären gick livet snabbt utför.
Den förre landslagsspelaren Mats Magnusson berättar nu om alkoholmissbruket.
- Jag minns att jag spelade en välgörenhetsmatch med Zidane och massa andra storspelare i Lissabon där jag kom in full på planen, säger han till Expressen.

Mats Magnusson firade stora triumfer under sina aktiva karriär som spelare. Förutom spel i Malmö FF och det svenska landslaget var han dessutom en fruktad målskytt i Benfica under 80-talet.

Men efter den aktiva karriären gick det mesta utför och Magnusson hamnade i svårt alkoholmissbruk. I samband med att han tillsammans med författaren Marcus Birro ger ut en bok om sitt liv berättar han i en intervju med Expressen om de mörka åren.

Magnusson berättar bland annat att han vid ett tillfälle spelade en välgörenhetsmatch berusad.

- Jag minns att jag spelade en välgörenhetsmatch med Zidane och massa andra storspelare i Lissabon där jag kom in full på planen och ramlade det första jag gjorde. När jag såg de tv-bilderna efteråt blev jag chockad, men mest för hur jag såg ut. Jag hade blivit så fruktansvärt fet, säger Magnusson till tidningen.

Missbruket ledde till att Magnusson blev hemlös och att han under ett par års tid sov i fotbollslaget Högaborgs klubblokal.

- Jag hade nyckel dit och trodde att de inte visste att jag kom dit på nätterna och sov. Men alla visste, men de lät mig vara.

- Och när någon ville prata med mig sa jag bara att allt var bra och drog därifrån.

Magnusson är nykter sedan sju år tillbaka. Vändningen kom då han skrev in sig på ett behandlingshem och fick hjälp med jobb och boende av Erling Pålsson, den tidigare styrelseledamoten i MFF.

- Hade jag inte tagit det beslutet den dagen hade det inte gått länge till. Jag hade supit ihjäl mig.

Publicerad 2017-09-17 kl 08:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons