Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Majstorovic siktar på landslagscomeback: "Har sagt till Erik att jag ska tillbaka"

Foto: Scanpix

Daniel Majstorovic är på väg tillbaka efter knäskadan.
Nu siktar han på en landslagscomeback.
- Jag har sagt till Erik att jag ska tillbaka, säger han till fotbollskanalen.se.

Daniel Majstorovic är tillbaka i träning efter knäskadan som han ådrog sig under en landslagsträning i februari. Om några veckor gör han sin första match i AIK - och sedan siktar han på landslagscomeback. Målet är att spela VM i Brasilien.

- I dag var det första hela passet kan man säga. Det var bara den avslutande skottövningen som jag inte var med på. Det var riktigt skönt, säger Majstorovic till fotbollskanalen.se efter träningen på Karlberg.

- Knät känns bra. Jag har kört i ungefär tre veckor utanför planen med diverse övningar som teknik, löpning och så vidare för att komma in i det jag gör i dag. Så nu var det fjärde passet. Nu handlar det bara om att stegra upp det. Går det som det gör nu så kan jag spela om tre, fyra veckor. Fantastiskt skönt.

Hur ser du på landslagsspel och ett kommande VM-kval?

- Någonstans sitter det där, att jag vill avsluta på ett bra sätt. För att komma dit måste jag först göra jobbet med AIK. Levererar jag där, känner mig trygg i spelet och spelar på den nivå som jag vill ligga på... det är klart att jag har en målsättning att spela i landslaget igen. Det är klart att det är en dröm. Ett mål skulle definitivt vara att spela ett VM, det skulle vara underbart.

- Men, det får tiden utvisa. Det första är att leverera här. Det är prioritet ett.

Tror du att du är en sämre spelare nu än vad du var innan skadan - då var du ändå en startspelare i landslaget?

- Nej, min målsättning är att komma upp på den nivå som jag var på och där känner jag att... mentalt och fysiskt känner jag att det inte kommer att vara något problem. Sen måste man ha respekt för att jag varit borta i sex månader, har kommit till ett nytt lag och måste anpassa mig och så vidare.

- Det är klart att jag inte kommer att hoppa från ett till tio på första matchen. Men någonstans har man ändå varit med och vet vad som krävs och det kommer definitivt att hjälpa mig. Det gäller att ta det steg för steg och respektera uppgiften.

Olof Mellberg har slutat i landslaget och Erik Hamrén letar efter sina nya mittbackar. Öppnar det upp för dig?

- Det är väl klart att om vi är ärliga mot varandra så... jag menar jag och Olof spelade ändå under en lång tid, var väldigt trygga med varandra och gjorde det väldigt bra under lång tid, så det är klart att trygghet är viktigt i ett lag. Sen är det klart att det alltid tar slut någon gång och därefter måste du leta nya alternativ som du känner dig trygg med. Där är vi just nu, i den fasen att vi måste hitta en kombination som passar laget och som Erik tror på. Det är klart att det nog är öppet där just nu.

Har du pratat med Erik?

- Inte mer än att jag har sagt att jag ska tillbaka och jag ska tillbaka till den nivån som jag vill ligga på. Erik är väldigt... för honom spelar det ingen roll om du är 18 år eller om du är 42, bara du är mentalt förberedd på jobbet som måste levereras och tar hand om din kropp, så är dörren nog alltid öppen för spelarna som levererar och som är på den nivån. Där tror jag nog att alla känner att möjligheten finns alltid. Det är bara upp till spelarna och för mig handlar det om att leverera och spela som jag ska så får vi se vad som händer.

Publicerad 2012-08-22 kl 14:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons