Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Målfest inte prioriterat mot Malta: ”Viktigast att vinna”

VALETTA. Sveriges är sex mål efter Danmark i VM-kvalet och har chans att hämta in mot Malta. Men spelarna vill inte snacka målfest.
- Vi kan inte fokusera på det, viktigast är att vinna, säger Kim Källström till fotbollskanalen.se.

Efter Sveriges bragdartade seger i Ungern är plötsligt Danmark och förstaplatsen inom räckhåll. Men då krävs många mål mot Malta på onsdag.
Något spelarna vill tona ner snacket om:

- För oss är det viktigt att vinna. Visst vore det skönt att sätta dit bollar i och med att vi har haft problem med målskyttet. Men det viktiga är att vinna, viktigast att fokusera på det, säger Kim Källström trots att motståndet Malta sladdar i tabellen med 0-21 i målskillnad.

- Vi måste ta matchen seriöst. Skulle vi komma hit och inte göra något resultat så spelar det ingen roll vad vi gjorde i Ungern.

Kan det ändå inte vara viktigt att ta in på Danmark? - Jo, klart att det hade varit gött att hänga dit dem, men vi kan inte fokusera på det. Kommer det så kommer det.

Hur mycket räknar du på VM-kvaltabellen? - Inte speciellt mycket. Det känns som om vi ska ta oss vidare får vi vinna resten och då behöver vi inte räkna så mycket. Vinner vi de tre som är kvar är vi minst tvåa och har ett kval att se fram emot.

Håller du på Albanien mot Danmark på onsdag? - Det är klart, vi vet själva hur svårt det är att åka dit och bara hämta poängen. Danskarna var illa ut i går och tappade sent och då är det tufft att åka till Albanien och göra ett reultat. Gör dem det är det bra, men det är inte helt enkelt.

Lagerbäck tycker att danskarna haft flyt – vad tycker du? - Det känns som att de har haft flyt genom kvalet, det finns en del matcher som de vunnit som de inte borde ha vunnit. Å andra sidan vet jag inte om vi kan snacka så mycket efter i går. Till slut brukar det jämna ut sig, och ett motlägg i 94:e minuten är flyt även om det var rättvist att vi vann.

Siktar ni inte alls på förstaplatsen? - Vi har tänkt inför hösten att det är fyra matcher kvar och att vi ska ta dem. Om vi gör det och kan ta förstaplatsen så är det fantastiskt. Men tidigare kval har vi ofta legat etta, men nu har vi legat trea och fyra hela tiden och kan vi knipa andraplatsen är det mycket bra.

Publicerad 2009-09-07 kl 14:00
Annons
Annons
Annons