POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
4v

Målvakt tvingas gå efter anklagelser från klubben: "Jättechockad och jättesårad"

Foto: Bildbyrån.

Marko Atanackovic tvingas bort från Sollentuna FK.
Målvakten menar att det kan ha att göra med spel på matcher, som han medverkat i. 
- Jag blev jättechockad och jättesårad, säger han till Norrortssporten

Fotbollskanalen avslöjade i maj 2018 att Svenska Fotbollförbundet inlett en utredning kring mötet mellan Falkenberg och Frej den 22 april samma år, som slutade med seger för FFF med 3-1 i superettan. Anledningen var rapporter om avvikande rörelser på spelmarknaden och att matchen då var misstänkt för att ha manipulerats på något sätt. Polisen inledde även en förundersökning om ett hot som framförts till Frej i anslutning till matchen. 

Nu rapporterar Norrortssporten att målvakten Marko Atanackovic, som har en bakgrund i Frej och kom till spel i mötet med Falkenberg i april 2018, tvingas bort från nya klubben Sollentuna FK, som han anslöt till tidigare i år. Anledningen kan, enligt spelaren som kommenterat avskedet för Norrortssporten och på sin egen Instagram, vara att han för ett par veckor sedan medverkade i Norrortssportens RadioPodd. Atanackovic berättade då bland annat, i podcasten, om mötet mellan Falkenbergs FF 2018 som senare blev föremål för en utredning om misstänkt matchfixning. 

Atanackovic blev därefter i måndags inkallad på ett möte med Sollentuna-ledare och fick då besked att han tvingas bort från klubben. Ledarna uppmärksammade då målvakten, enligt Atanackovics utsago, om att de fått information om att han ska ha deltagit i matcher i Sverige och utomlands, där det ska ha lagts stora summor spel på matcherna. 

- De (tränarna Christer Mattiasson och Rebaz Hassan samt klubbchefen Mikael Thorstensson) berättade att klubben fått ett dokument där det står att det ska ha lagts stora pengar på vissa matcher som jag spelat - både i Sverige och utomlands, så därför kommer de inte kunna spela mig i år, för de litar inte på mig, säger han till Norrortssporten och fortsätter:

- Jag blev jättechockad och jättesårad. Det var nästan så att tårarna började rinna.

Målvakten berättar vidare, för tidningen, att "det finns människor som vill förstöra en" och att han inte har någon aning om anledningen till det. Han menar att han inte vill kopplas ihop med sådan "skit" som matchfixning. 

Atanackovic skriver även så här på sitt eget Instagram-konto:

"Ja vart ska man börja någonstans, man undrar ju när detta ska ta slut?

Det är mitt liv och karriär det handlar om.
Först och främst blir man indragen i något man inte har någon aning om. Sen så hänger det över en hela vägen i två år och förmodligen resten av karriären. Sen så hjälper det inte att folk från olika positioner hittar på och försöker förstöra för en. Har inte människor annat för sig än att förstöra en annan människas liv?

Har jag varit anklagad för matchfixning? Svar:NEJ
Har jag något i belastningsregistret? Svar:NEJ
Fins det bevis för något? Svar:NEJ
För då hade jag ju dragits in för rätta och blivit avstängd från fotbollen.

Det här är inte rättvisa! Vem det än är som förstör för mig så är ni ynkryggar! Fult som fan att ni gömmer er och påstår att någon statistik som ni har är lika värdiga som bevis. Ta fram det då för i helvete och sluta dalta och gömma er och hitta på. Är trött på detta.

Om det fins någon där ute som kan hjälpa mig, någon agent som kan hjälpa mig med att hitta en ny klubb så är jag tacksam. Hör av er 🙏🏻 Jag väljer att prata öppet om detta för jag har inget att skämmas för och står rakt i ryggen. Har aldrig varit inblandad i något så fult och att vara misstänkt utan att ens vara inblandad det är som att vara dömd för något man inte har gjort.

Jag förstår Sollentuna och jag vill ju inte vara kvar i en klubb som inte litar på en."

Sollentuna FK:s klubbchef Mikael Thorstensson säger i sin tur till Norrortssporten att han inte vill kommentera anledningen till målvaktens avsked. Han konstaterar enbart att parterna har brutit kontraktet och att det inte har något att göra med Atanackovics deltagande i Norrortssportens podcast. 

Visa det här inlägget på Instagram

@norrortssporten.se Ja vart ska man börja någonstans, man undrar ju när detta ska ta slut? Det är mitt liv och karriär det handlar om. Först och främst blir man indragen i något man inte har någon aning om. Sen så hänger det över en hela vägen i två år och förmodligen resten av karriären. Sen så hjälper det inte att folk från olika positioner hittar på och försöker förstöra för en. Har inte människor annat för sig än att förstöra en annan människas liv? Har jag varit anklagad för matchfixning? Svar:NEJ Har jag något i belastningsregistret? Svar:NEJ Fins det bevis för något? Svar:NEJ För då hade jag ju dragits in för rätta och blivit avstängd från fotbollen. Det här är inte rättvisa! Vem det än är som förstör för mig så är ni ynkryggar! Fult som fan att ni gömmer er och påstår att någon statistik som ni har är lika värdiga som bevis. Ta fram det då för i helvete och sluta dalta och gömma er och hitta på. Är trött på detta. Om det fins någon där ute som kan hjälpa mig, någon agent som kan hjälpa mig med att hitta en ny klubb så är jag tacksam. Hör av er 🙏🏻 Jag väljer att prata öppet om detta för jag har inget att skämmas för och står rakt i ryggen. Har aldrig varit inblandad i något så fult och att vara misstänkt utan att ens vara inblandad det är som att vara dömd för något man inte har gjort. Jag förstår Sollentuna och jag vill ju inte vara kvar i en klubb som inte litar på en.

Ett inlägg delat av Marko Atanackovic (@markoat)

Publicerad 2020-06-03 kl 17:38
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto