Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Mardröm för svenska fans - tusentalet biljetter till Holland-matchen ogiltiga: "Bara att beklaga"

Foto: Bildbyrån

1461 biljetter som är sålda till Holland-Sverige på tisdag är ogiltigförklarade av det holländska fotbollsförbundet, meddelar nu SvFF. Svenska supportrar uppmanas kontrollera att deras biljetter inte kommer från svarta marknaden.
- Det är en stor risk att det även är svenskar som har köpt där, säger Lena Danielsen, biljettansvarig på SvFF.

Tusentals svenska supportrar väntas stötta Sverige på plats på Amsterdam Arena mot Holland i VM-kvalets gruppavslutning på tisdag. Men nu meddelar Svenska Fotbollförbundet att hela 1461 biljetter till matchen är ogiltiga eftersom de köpts på svarta marknaden. Med en sådan biljett kommer man inte släppas in på arenan.

"Innehavarna av dessa biljetter har inte rätt till ersättning av nederländska förbundet utan hänvisas istället till den återförsäljare som sålt biljetterna", skriver SvFF på sin hemsida.

Förbundet skriver dock att personer som har köpt, blivit tilldelade och betalat biljetter till VM-kvalmatchen via Supporterklubben/Fotbollssupporter.se inte berörs av den här nyheten. Deras biljetter är giltiga.

Svenska Fotbollförbundet har tilldelats 3500 biljetter till matchen, och de biljetterna är sålda. Hur många av de 1461 ogiltigförklarade biljetterna som sålts till svenska supportrar är oklart.

- Ingen aning. Och det är ingen som har den uppgiften eftersom de har sålts i andra hand, på ett felaktigt sätt. Så därför har varken vi eller det holländska förbundet någon uppfattning vem som är köpare i slutändan av biljetterna. Men det är en stor möjlighet eller risk att det även är svenskar som har köpt där, säger Lena Danielsen, biljettansvarig på SvFF.

Finns det något ni kan göra för att hjälpa de svenska supportrar som fått sina biljetter ogiltigförklarade?
- Nä, det finns ju information om vart man kan vända sig. Det finns som vi förstår fortfarande biljetter kvar som man kan köpa direkt på det holländska förbundets hemsida.

Danielsen uppmanar svenska supportrar att alltid hålla sig till officiella kanaler.

- Vi rekommenderar våra supportrar att köpa biljetter via oss eller direkt via det holländska förbundets hemsida. Att man alltid bara ska gå via officiella kanaler. Och tyvärr förekommer det ju, så var det till matchen i Stockholm i går också att det var personer som köpt på andrahandsmarknaden. Och det är ju bara att beklaga. Men det är oerhört viktigt att man vet var man köper biljetterna. Att man är säker på att det är en officiell sida, annars kan man stå där med skägget i brevlådan, säger hon.

- Det är tur att det i alla fall finns biljetter kvar så om det är någon som är på väg hit så går det i alla fall att köpa biljetter via holländska förbundets hemsida.

På svenskfotboll.se går det att se en lista över samtliga ogiltigförklarade biljetter.

Publicerad 2017-10-08 kl 14:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons