Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Martin Olsson om Ukraina-petning: ”Lite chockad”

Under tisdagen tar Hamrén ut EM-kvaltruppen.
Martin Olsson vet vad han vill:
- Klart att jag vill spela för Sverige, säger han till fotbollskanalen.se.

Bland de vanligaste mejlen eller kommentarerna om svenska landslaget handlar om Martin Olsson. Många undrar varför Premier League-laget Blackburns ordinarie vänsterback och vänsterytter inte får vara med i Erik Hamréns landslag?
- Jag är gammal nog att veta varför man blir uttagen eller inte och blir man inte uttagen får man jobba vidare och se vad som händer, säger Martin Olsson till fotbollskanalen.se.

Hur är din status nu?
- Jag tycker att jag är i riktigt bra form och att det har gått bra individuellt även om det varit tuffare för laget och jag spelar ju varje match.

Martin Olsson debuterade för landslaget i juni 2010 och gjorde två mål direkt i debuten, mot Bosnien. Sedan var han med landslaget på Cypern och fick även hoppa in i EM-kvalet mot Moldavien i mars. I samband med EM-kvalen i juni blev han uttagen men fick tacka nej av personliga skäl.

Och i samband med att landslaget åkte till Ukraina för två veckor sedan blev han inte uttagen alls.
- Klart att jag blev lite chockad och lite besviken. Särskilt eftersom det var en träningsmatch och jag kanske hade fått chansen att starta och visa vad jag kan. Annars har jag fått göra inhopp, säger Olsson.

- Jag hade förstått det om jag satt på bänken och inte spelade, men nu spelar jag varje match och det går bra.

Tror du sitt återbud i juni kostade dig en plats mot Ukraina?
- Det hoppas jag inte, när det gäller familjen måste man ibland kunna sätta fotbollen åt sidan. Det var personliga skäl när jag var tvungen att åka till Kenya till min mormor och ta hand om henne. Det hoppas jag att de förstår.

Vill du vara med?
- Ja, jag kommer inte tacka nej, det är klart att jag vill spela för Sverige men det är frustrerande och känns tufft när man är med ibland och inte ibland. Det tar mentalt även om det inte har påverkat mitt självförtroende.

På tisdag eftermiddag får Martin Olsson och alla som undrar om honom vet om han får plats i landslaget eller ej. Då presenterar Erik Hamrén truppen till EM-kvalen mot Ungern (2 september) och mot San Marino (6 september).
- Jag vet inte, så vi får se hur det blir, säger Olsson.

Även om det gått bra för Olsson så har Blackburn inlett ligaspelet med två förluster och föll senast mot Aston Villa:
- Vi skapar lägen och har haft en del skador så det kommer. Vi har köpt in en del spelare och det lär komma mer och förhoppningsvis kommer (Chris) Samba tillbaka snart, så jag är inte orolig, säger Olsson.

På onsdag får Rovers chansen att komma i gång i Ligacupen då man möter League 1-laget Sheffield W.

Publicerad 2011-08-22 kl 20:18
Annons
Annons
Annons