Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Måstematch för Sverige i U20-VM: "Stor revanschlust"

Foto: Svenska Fotbollförbundet

Nästa

Avbryt
Försök igen

Tung förlust i VM-premiären - nu behöver Sverige vinna mot hemmanationen Papua Nya Guinea under onsdagen.
- Vi har en stor revanschlust i laget, säger kaptenen Anna Oscarsson till Fotbollskanalen.

Just nu pågår U20-VM i Papua Nya Guinea. Sverige spelade sin första match i gruppspelet mot Nordkorea i helgen och föll då med 2-0. De blågula har alltså fått en tuff start på turneringen och under onsdagen väntar en mer eller mindre avgörande match mot hemmanationen Papua Nya Guinea.

Drabbningen startar klockan 10.00 svensk tid och sänds i TV12. Nu vill Sverige studsa tillbaka och ge sig själva ett bra utgångsläge inför sista gruppspelsmatchen mot Brasilien.

- Vi har så klart en stor revanschlust. Det var frustrerande att vi inte kom upp i högsta nivå senast. Så det här ska bli kul. Det är ju det som är bra med mästerskap, att man får en ny chans, säger lagkaptenen Anna Oscarsson.

Vad hände mot Nordkorea?
- Dels ska vi inte ta ifrån dem att de är otroligt skickliga, men det är vi också, men på olika saker. Vi fick inte vårt försvar att fungera, de fick komma igenom alldeles för lätt. Vårt försvarsspel har varit och är vår trygghet, att vi har ett otroligt bra försvarsspel är vårt signum. Men sen ska vi ta med oss de positiva sakerna från den matchen också, att vi växte in i matchen och att vi gjorde det trots värmen. Vi visade att den inte påverkar oss och det kommer vi ha nytta av senare i turneringen.

Vad har ni gjort för att ni ska hitta tillbaka till ert försvarsspel mot Papua Nya Guinea?
- Vi har snackat ihop oss, kollat klipp och analyserat vad som gick fel mot Nordkorea. Att vi har snackat ihop oss betyder mycket. Vi vet vad vi kan och vi är inte oroliga över det. Det handlar bara om att vi behöver hitta tillbaka vårt spel i matchen, för på träningarna har det sett bra ut. 

Hur är stämningen i truppen inför den här matchen, med tanke på att det blir en måstematch för er?
- Stämningen är jättebra. Vi har sått inför många måstematcher tillsammans och tidigare har vi ju bevisat att vi klarar den situationen bra. Det är ju det här man tränar för varje dag, för att få spela de viktiga matcherna, de som betyder så mycket. Så det känns bara jättebra. 

Papua Nya Guinea förlorade sin öppningsmatch i turneringen med hela 9-0 mot Brasilien.

- Vi vet att de inte spelat så jättemånga matcher. De förlorade med rätt stora siffror i sin premiär, men det är alltid tufft att möta hemmanationen i ett mästerskap. De kommer göra precis allt för att vinna och de har ju säkert också en stor revanschlust, säger Anna Oscarsson.

Matchen kommer att spelas på Sir John Guise Stadium i huvudstaden Port Morseby och arenan (kapacitet på 15 000) väntas bli fullsatt.

- Alla matcher har ju varit slutsålda så det kommer nog vara 15 000 där, säger Oscarsson.

Hur blir det att ha 15 000 åskådare emot sig, tror du?
- Det är kul att spela inför mycket folk, så det är bara en motivation. 

Hur är alla förutsättningar för er annars?
- Vi bor på ett rätt litet hotell som är bra, och alla människor är trevliga. Träningsplanerna är också bra så vi har bra förutsättningar. Sen håller vi oss mest på hotellet på grund av säkerhetsläget. Men vi har det väldigt bra här, säger Oscarsson.

Läs Fotbollskanalens dokument om kvinnors situation i Papua Nya Guinea här.

Se höjdpunkterna från Sveriges förlust mot Nordkorea i spelaren ovan.

Matchen mellan Papua Nya Guinea och Sverige sänds i TV12. Avspark klockan 10.00 under onsdagen, svensk tid.

Publicerad 2016-11-15 kl 15:32

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER