Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Mellberg försvarar Ronaldo: Han får oförtjänt skit

LISSABON. Cristiano Ronaldos filmningar har blivit en snackis inför VM-kvalet.
Men nu får portugisen stöd – av Olof Mellberg:
- Om han får skit för det är det oförtjänt, säger backen till fotbollskanalen.se.Under tisdagen aviserade Henrik Larsson att han skulle snacka med domaren inför VM-kvalet för att be honom hålla koll på Cristiano Ronaldos filmningar.

Lagkaptenen fick stöd av Lars Lagerbäck i det och förbundskaptenen påpekade att filmande var en ingrediens i portugisens spel.

Nu får dock Manchester Uniteds stjärna oväntat stöd – från mittbacken Olof Mellberg som försvarar Ronaldo säger att han inte alls är en filmare.

- Det tycker jag inte, inte alls upplevt det så och jag har spelat mot honom flera gånger. Det är nästan motsatsen kanske, och om han får skit för det är det oförtjänt, säger Mellberg till fotbollskanalen.se.

- Han har en sådan spelartyp som utmanar hela tiden i alla matcher, så många försvarare chansar och han tar mycket stryk.

- Det funkar inte heller att vara en filmare i England. Han har varit där i så många år så han vet att reaktionerna bland fans och i pressen blir därefter.

Henrik Larsson sa att han ska tala med domaren i förväg – hur ser du på det?

- Okej, det var nog ett skämt.

Är det inte bra att tala med domaren i förväg?

- Nej, det tycker jag inte. Det är mer om man upplever något under en match och om man vill att domaren ska hålla extra koll på det.

- Jag tror kanske domaren skulle ta det som en förolämpning om man påpekar redan före matchen.

Inget du gjort som lagkapten?

- Nej, det har jag inte gjort, inte före en match.

Filmar portugiser mer än andra?

- Nej, det tror jag inte, inte de gånger jag mött de här spelarna. Det har mycket att göra med vad domaren tillåter och vad fans och medier tycker. I England får du skit för det, i andra ligor blir du hyllad och det hänger mer ihop med det än om du är portugis.

Henrik Larsson tycker det är okej att filma – hur ser du på det?

- Eh, nja, jag vet inte. Filmningar har jag aldrig gillat, det har jag svårt för. Ibland kanske man ramlar lite extra när man fått en knuff men rena filmningar känns inget vidare.

Publicerad 2009-03-25 kl 17:58
Annons
Annons
Annons