Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Mellberg inte rädd att ryta till: Upp till oss som varit med

VALLETTA. Senast Sverige mötte Malta kunde det slutat illa.
Olof Mellberg vill undvika det:
- Vi som varit med får ta tag i det, säger mittbacken.

Få spelare i landslaget symboliserar vinnarvilja som Olof Mellberg. Mittbacken kan bli tokig för missar på träningen.
Allt för att han hatar att förlora.

Utanför planen är han lite mer försiktig när han beskriver sin roll:

- Vi krånglade till det på Ullevi (mot Malta) och då handlar det om att sätta enklare bollar och flytta upp laget. Det handlar inte om skälla och ryta till utan är bäst att göra något mer positivt, säger han och ler bakom skägget.

Alla som sett en landskamp här säkert sett hur mittbacken tillrättavisat medspelare. Och han tvekar inte att vara delaktig för att landslaget ska vinna:

- Framför allt ska vi försöka fokusera på att sätta vårt spel, men gör vi inte är det vår roll, vi som varit med, att få in oss i rytmen och ta tag i det.

Vad kan gå fel?

- Alltid en risk att man gör det svårt för sig och spelar ett spel som vi inte behärskar. Det såg man på hemmamatchen (mot Malta), vi gjorde det svårt för oss. De hade en eller två på riktigt bra chanser. Vi måste i första han fokusera på vårt vanliga spel.

Olof Mellberg anser inte att landslaget visat svagare inställning eller tändning i detta VM-kval – resultaten till trots:

- Det är vår styrka generellt och det är därför vi presterat mot svagare motståndare historiskt sett, det har att göra med vår generellt bra inställning.

Vad är det som inte funkat?

- Ibland kan vi bli nervösa och missa några passningar och så har det varit vissa matcher i det här kvalet. Det är ingen inställningsfråga.

Inför mötet med Malta har landslaget skippat spioner och bevakning av Malta, i stället ska man visa klipp från hur det såg ut från Ullevi – när Sverige var riktigt dåligt. Något mittbacken Mellberg förstår betydelsen av:

- Bra att se hur det kan se ut hur det är när det är illa, och sedan fylla på med positiva bilder. Vi är väldigt medvetna om det själva och har bilden klar men det kan vara bra att få en påminnelse.

Och om någon faller ur ramen kan de räkna med att Olof Mellberg är där framme och styr dem rätt.

Publicerad 2009-09-08 kl 13:14
Annons
Annons
Annons