POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
10å

Mellberg: Kunde varit kvar i Juventus

Samtidigt som det svenska landslaget har upplevt minimalt med förändringar i ledningen har det varit mer av den varan i klubblaget för Olof Mellberg.
- Jag kanske hade varit kvar i Juventus om inte Ranieri fått gå, säger han.

Efter onsdagens träning hyllade Lars Lagerbäck Olof Mellberg och frågade sig om han någonsin sett mittbacken så bra som nu.

Mellberg har efter flytten till Grekland omedelbart tagit plats i Olympiakos mittförsvar och klubben slåss som vanligt i toppen av den grekiska ligan.

Mellberg själv har dock svårt att bedöma hur bra han var nu jämfört med förut.

- Jag tänker inte så själv. Men jag spelar mycket matcher nu och det har gått bra.

Lagerbäck pratade om en nytändning.

- Jag känner inte av det där. Men det har blivit annorlunda i klubblaget. Jag har haft stora skiftningar från Aston Villa till Juventus och från Juventus till Olympiakos, säger Mellberg som tror att omgivningens syn på hans spel påverkas av hur det går i klubblaget.

- I slutet hade vi några tuffa säsonger med Aston Villa där vi tappade mängder av spelare samtidigt som Premier League bara blev bättre. Då fick vi kämpa för att hänga kvar som ett mittenlag i ligan. Då tyckte jag själv att jag var bra, men fick kanske inte så mycket kredd utifrån.

Samtidigt som det svenska landslaget har haft samma ledning år ut och år in har Mellberg under de senaste åren hunnit avverka flertalet tränare. Under hans år i Juventus fick tränaren som tagit honom till klubben, Claudio Ranieri, sparken och sommaren därefter lämnade Mellberg också.

Och det går inte att undvika att påverkas av alla tränarbyten, menar Mellberg.

- Klart att det påverkar. Det är olika sätt man spelar på, hur man tränar och olika upplägg överlag.

- Om man tar Ranieri som exempel. Han fick sparken med två matcher kvar av säsongen och då kom Ferrarra in. Jag kanske till och med hade varit kvar i Juventus om Ranieri varit kvar. Så visst påverkar det en, säger Mellberg.

Publicerad 2009-10-07 kl 15:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå