POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
10å

Mellberg: Lägger inte av idag - men vet inte

Det var tid för avsked.
Men hyllningarna uteblev.
Henrik Larsson missade sista chansen till landslagsspel på grund av ett ömmande knä och Mikael Nilsson tog farväl av högerbacksplatsen utan ett enda tack på vägen.

Henrik Larsson fick se sista matchen med gänget från läktaren. Känningar av en knäskada stoppade 38-åringen. Han kunde i alla fall snegla upp mot Norra Stå där det hängde en banderoll med texten "Camp Sweden tackar Lasse, Henke och Roland".
Men Mikael Nilsson fick inget tack. Ingen hyllning.

-Jag känner både fysiskt och motivationsmässigt att jag inte orkar spela på två håll samtidigt. Jag väljer mitt jobb före landslaget, sade Bröndbybacken inför onsdagen.

Avgående förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Roland Andersson fick några raders tack på en reklamplats köpt av en sponsor, men det var också allt.

-Vi väntar med det till Fotbollsgalan, förklarade informationschefen Jonas Nystedt inför matchen.

Daniel Andersson, som byttes in i första halvlek för skadade Kim Källström, hade också på förhand aviserat att matchen mot Albanien troligen var hans 74:e och sista match i landslaget.

Hans mittfältskollegan Anders Svensson - ett mål i 102:a landskampen - har sagt att han vill ha ett nytt spelsystem för att känna motivation för att fortsätta.

-Hela min landslagskarriär med U21- och A-landslaget har varit med Lasse och Tommy. Det hade varit kul att prova något nytt, sade han till TV6.

-Jag vet inte, man får se. Det beror lite på vad de nya förbundskaptenerna, säger, sade han om fortsättningen.

Mittbacken Olof Mellberg - två mål mot Albanien - tvekar också om landslaget. Men Mellberg står 98 landskamper och vill nog göra Anders Svensson sällskap i hundraklubben innan han lägger landslagsskorna på hyllan.

-Jag lägger inte av i dag, det kan jag säga men jag vet inte, sade han om fortsättningen.

-Det riktiga allvaret drar inte igång för om ett år.

Även Daniel Andersson lägger landslagsdräkten på hyllan efter onsdagskvällen.

-Det här var sista matchen. Det är för långt till nästa mästerskap och jag vill koncentrera mig på Malmö, sade Andersson efter inhoppet i sin 74:e och sista landskamp.

TT

Publicerad 2009-10-14 kl 23:19
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå