Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Mellberg: Överlag gör vi inte vad vi åkte ned för att göra

Det var en ganska självkritisk Olof Mellberg som tillsammans med några andra landslagsspelare landade på Bromma flygplats idag.
- Överlag gör vi inte vad vi åkte ned för att göra, säger han.

Varken flaggor eller landslagströjor syntes till i vänthallen på Bromma flygplats när ett dussin spelare ur EM-truppen, däribland försvararen Olof Mellberg och målvakten Andreas Isaksson, kom dit på torsdagseftermiddagen.
Den handfull autografjägare som hade tagit sig dit var snabbt avklarade. Och kvar efter dem fanns bara ett litet medieuppbåd och familjemedlemmar.
Mellberg, så här dagen efter, dolde blicken bakom stora solglasögon. Han stannade dock till en stund framför kamerorna.

Hur känns det?
-Trött. Jag har rest här nu och det blev ganska sent hem till hotellet i går. Det blev inte många timmars sömn. Så jag är lite seg nu.
Han är besviken över hur svenska landslaget spelade mot Ryssland (0-2) och pekar på brister både defensivt och offensivt. Matchen kommer han minnas som något negativt bland de många positiva upplevelser han haft med landslaget.
-Så är det. Det kan inte vara fantastiskt hela tiden, säger han.
Mellberg självkritisk

Självkritiken finns där också:
-Man kan säkert, efter ett tag, titta tillbaka på några prestationer som man är nöjd med. Men överlag gör vi inte vad vi åkte ned för att göra.
Nu verkar han inställd på att lägga förlusten bakom sig. Han ser fram emot att vila ut under ett par veckors semester. Sedan flyttar Mellberg till Turin och sin nya klubb Juventus. Den italienska försäsongsträningen drar igång om en dryg månad och serien startar i slutet av augusti.

Det märks dock att ryssförlusten satt sina spår och att han tänkt igenom vad som hände ett par gånger.
-Vi började matchen okej ändå. Och hittade upp till våra forwards, som gjorde det bra och lyckades hålla i. Men sedan blev det jobbigare och jobbigare, berättar han.
Han har svårt att peka ut någon enskild orsak till varför det slutade som det gjorde, men han tycker varken "gubb-teorin" eller antydningarna till att det skulle råda osämja mellan nyckelspelare håller.
-Det blir alltid lite frustration när man inte får spelet att stämma. Framförallt i en så viktig match.

Midsommar med familjen
Och ryssarnas styrka kom inte som någon överraskning heller.
-Vi hade svårt att få till det där sista. Vi hade många möjligheter, framför allt i första halvlek, till omställningar där vi kunde fått ytor. Men vi lyckades inte i passningsspelet och orkade inte riktigt få till det offensivt. Vi kom inte upp i den nivå som vi behöver göra för att slå ett bra Ryssland, konstaterar han.
Hur han ska klara av att fira midsommar, med den stora besvikelsen gnagande, verkar oklart.

-Jag hade andra planer egentligen, så jag har inte gjort några definitiva planer än. Men det blir väl med familjen och polare och så, säger han.
Några meter bort står familjen. De två barnen springer mot honom när han tagit sig ur medieuppbådet. De hoppar vant upp på varsin Mellberg-arm innan familjen lämnar flygplatsen.

TT

Publicerad 2008-06-19 kl 20:38
Annons
Annons
Annons