Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Mellberg tycker att landslaget blivit orörligt

Bättre rörlighet och mer platsväxlingar. Så ska landslaget lyckas i Budapest.
-Vi har blivit lite statiska i hela vårt spel, säger Olof Mellberg

För Mellberg är förutsättningarna inför dramat på Ferenc Puskas-stadion kristallklara. Det är vinna eller försvinna.
-Allt hänger på den här matchen.

Mittbacksveteranen vet vad som krävs för att gå i land med uppgiften. Det räcker inte med hopp, tro och att kämpa hårt för att knäcka Erwin Koemans uppåtgående ungerska landslag på lördagen.

Att landslaget haft förtvivlat svårt framåt beror inte enbart på formsvaga anfallare och ständiga skiften i forwardskonstellationerna på grund av skador eller avstängningar.

Mellberg utvecklar:
-Det handlar inte bara om forwards utan om att ta ansvar ända bakifrån. Det är just det här med rörligheten och platsväxlingar för att rätt spelare ska få yta och att spelare längre fram ska vara spelförande snarare än vi där bak. Där har alla ett ansvar.
Mellberg har inte missat en spelminut i de mästerskap landslaget nått sedan 2000. Att inte få göra resan till Sydafrika och ett sjätte slutspel på raken skulle han se som en stor personlig motgång.

-Det skulle vara väldigt tråkigt. Men vi har försatt oss i situationen själva. Vi kan gå långt tillbaka i kvalet och se vad vi kunde ha gjort annorlunda. Det kanske hade varit bättre om vi haft kniven mot strupen tidigare i kvalet, säger han.
-Albanien borta (0-0) var extremt. De hade en köttmur med tio man på egen planhalva.

-Mot Portugal hemma (0-0) hade vi en jättechans. Det kändes som att de kom lite skadeskjutna och såg ganska nöjda ut med ett kryss.
-Mot Danmark (0-1) försökte vi verkligen göra jobbet och vi skapade mer än de, men vi hade marginalerna emot oss.

Landslaget har ett utmärkt kvalfacit mot Ungern under Lars Lagerbäck. 1-1 på Råsunda i EM-kvalet 2002 har följts av fyra segrar.
-Vi får se om vi kan utnyttja det historiska övertaget. Jag tror att Ungern kommer att göra allt för att vinna, de är i samma situation som vi och har ett tufft program framför sig. Vi räknar med att de kommer att pressa ganska högt. Det är därför vi jobbat med uppspelsfasen för att komma förbi den där första pressen och hitta ytor.

TT

Publicerad 2009-09-04 kl 15:35
Annons
Annons
Annons