Mellberg utvisad och missar Hollands-matchen efter vansinnestackling

Sverige

Olof Mellberg fick rött kort efter en vansinnestackling mot San Marino. Nu missar han matchen mot Holland i oktober.

Olof Mellberg var riktigt övertänd i den första halvleken mot San Marino och blev till slut utvisad med tio minuter kvar till paus.

Mittbacken hade avancerat till offensiv planhalva, men fick bollen lite för långt ifrån sig. Mellbergs drag blev då att kasta sig med dobbarna före mot sin motståndare som snott åt sig bollen och domaren Dave McKeon hade inget val än att visa ut Olympiakos-försvararen.

Olof Mellberg missar därmed den så viktiga bortamatchen mot Holland i oktober och frågan är nu vem Erik Hamrén ska ställa bredvid Daniel Majstorovic mot den offensivt lagda silvermedaljören från VM.

Sverige spelade de sista minuterna av den första halvleken med tre försvarsspelare på planen. Men efter paus byttes Andreas Granqvist in mot Ola Toivonen för att Hamrén skulle återfå sin fyrbackslinje. Groningen-försvararen gjorde ett dröminhopp och utökade den svenska ledningen till 4-0 efter en fin nick på en frispark.

Publicerad 2010-09-07 kl 21:31