POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

MFF-stjärna efter besöket hos kriminella ungdomar: I Söderbergs närhet blir allt alltid positivt

U21-landslaget besökte en anstalt för kriminella ungdomar. Ett initiativ från assisterande förbundskaptenen Tommy Söderberg.
- Det var speciellt för mig, säger Pontus Jansson till fotbollskanalen.se.

U21-landslaget har just nu samling i Jönköping inför landskampen mot Rumänien på onsdag. Då passade truppen på att besöka en anstalt för kriminella ungdomar. Ett väldigt uppskattat initiativ, berättar mittbacken Pontus Jansson.
- Det var ungdomar mellan 16 och 20 år, tror jag. Vi kom dit, hälsade på dem och umgicks lite. Sen lirade vi fotboll och käkade middag. Det var trevligt. Vi fick höra berättelser från dem om deras uppväxt och hur de hamnat där. Det var intressant och kul att träffa dem. Många som jag känner har också hamnat i samma skit och har haft det tufft. Därför var det speciellt för mig och det var kul att se att det kan ljusna i livet, säger Jansson.

Var det Tommy Söderbergs idé?
- Ja, när kom till samlingen så tog Tommy tag i mig och Jille (Jileon Hamad) och frågade om vi ville göra det här, om det här var något som hela gruppen skulle vara sugen på. Vi tyckte absolut att det var en bra grej.
Det är en ganska annorlunda sak att göra på en landslagssamling. Var det uppskattat?
- Ja, absolut. Jag tycker verkligen om när man kan ge saker tillbaka och när man kan ställa upp och hjälpa andra och det gäller inte bara mig. Det var många som tyckte det här var bra. Man blir glad av att kunna ställa upp och ”göra deras dag”, så att säga.

Jansson berättar att assisterande förbundskaptenen Tommy Söderberg, som kom med idén, är en väldigt speciell ledare som ger spelarna väldigt mycket.
- Tommy är en fantastisk människa, det tror jag alla vet. Men man kan inte poängtera nog hur fantastisk han är. Han har alltid en vilja att hjälpa andra och ställer sig aldrig själv i rampljuset. Han vill bara hjälpa till, hela tiden. Var man än är så ser man hur Tommy direkt sitter och pratar med någon och kolla hur de mår och att allt är bra. Är man i hans närhet blir allt alltid positivt.

Publicerad 2012-08-14 kl 16:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå