POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
5v

MFF:s damlag får spela på Eleda Stadion: "Fått allt vi önskar"

Foto: Bildbyrån.

Malmö FF:s damlag kliver i år in i division 4.
Då kommer hemmamatcherna att spelas på Eleda Stadion. 
- Vi har fått allt vi önskar, säger tränaren Fredrik Jahnfors till Fotbollskanalen. 

Malmö FF gick under fredagen ut med att föreningens nya damlag, som i år går in i division 4 sydvästra, i första hand kommer att spela sina hemmamatcher på Eleda Stadion och i andra hand på Malmö Stadion. Däremot kommer laget "i större utsträckning att spela på bortaplan i augusti månad när herrlagets spelschema är som mest intensivt". 

Fredrik Jahnfors, ny tränare i damlaget, ser det som väldigt positivt. 

- Det visar Malmö FF:s engagemang i detta även om det är division 4. De visar att de tar det här på allvar och vi har fått en otrolig hjälp av den sportsliga ledningen och hela organisationen. Vi har fått allt vi önskar och det är inte något man är bortskämd med. Klubben tar detta på allvar och det märker vi, även om vi nu börjar om i division 4, säger tränaren till Fotbollskanalen. 

Tror du att det här kan bidra till mer publik?
- Ja, det är jag övertygad om. Det är både inspirerande för våra spelare och motståndarna att få spela på Stadion och även om jag tror att vissa av nostalgiska skäl nog skulle kunna gå till den andra arenan, så är detta något annat. Det lockar nog lite extra, men sedan får vi se om engagemanget håller i sig, samtidigt som vi är medvetna om nivån vi befinner oss på. Än så länge känner vi att supportrarna är med oss och är engagerade. 

Seriepremiären spelas den 4 april mot Gislövs IF på Eleda Stadion. Jahnfors medger att tanken på den matchen är kittlande.

- Ja, så är det verkligen. Man tyckte att det var spännande med en inmarsch till premiärträningen, men det här blir ytterlgiare en nivå. Så är det ju. 

Damlaget fick i måndags känna av supportrarnas kärlek. Runt 1000 MFF-supportrar stannade kvar över lagets premiärträning för att lära känna laget. Supportrarna hade tidigare även varit på plats för att följa föreningens herrlags första träning. 

- Det är nog ingen som har varit med om något liknande. Man märkte också på spelarna hur stort det var, över 1000 personer var ju där. Det var fantastiskt kul och man märker hur uppskattat det här är bland supportrarna och vi känner verkligen att det är ett väldigt engagemang och en väldig stöttning kring detta. Det här har blivit precis så bra som alla drömde om och hoppades på. Det är en fantastisk resa och allt är lite annorlunda än vad vi är vana vid. Allting är stort, det är otroligt kul. 

Nu ska bara laget leverera på planen också och vinna division 4. 

- Ja, det är ju naturligtvis målsättningen. Det ska vi försöka lyckas med. 

Publicerad 2020-01-17 kl 20:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå