Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Micke Nilsson hoppfull: Inte Brasilien vi möter

Sverige måste vinna resten av matcherna i VM-kvalet.
Något Mikael Nilsson tror på:
- Det är fyra matcher vi kan vinna, säger Bröndby-backen till fotbollskanalen.se.

Landslaget är samlat i Stockholm för VM-kval mot Ungern på lördag och Malta nästa onsdag. Det är två ödesmatcher om det ska bli VM i Sydafrika. Fyra lag kämpar nu om två platser, en som ger en direkt VM-plats och en som ger fortsatt kval.

Få kollar dock tabellen – istället vet man vad som krävs av landslaget:
- Om jag tittar i tabellen och räknar? Aldrig. Vi vet vad som gäller: vinna matcher, säger Kim Källström.

Anders Svensson är inte heller den som har greppet om exakt vad som gäller i VM-kvalgruppen. Där Danmark leder och Ungern och Portugal jagar och Sverige är fyra:
- Jag har annat för mig än sånt, har bara lite koll på det. Fast det spelar ju ingen roll om vi inte vinner våra matcher, säger mittfältaren.

Hur känns det?
- Det är kul att spela matcher som man måste vinna och där man måste gå framåt. Jag ser fram emot det. Omöjligt? Nej, det är en tuff uppgift och krävs fyra bra matcher. Vi är väl så bra borta som vi är hemma.

Mikael Nilsson är inte nöjd över att Sverige satt sig i ett tufft läge och anser inte att det är roliga matcher att spela:
- Kul vet jag inte om det är. Hade varit betydligt roligare om vi vunnit matcherna och varit klara med fem poäng till godo. Men det är inga problem mentalt eller med förberedelserna.

Vad tror du då om Sveriges chanser?
- Vi hade kunnat vara i ett bättre läge, men vi har chansen att vinna de här fyra matcherna. Det är inte Brasilien vi möter i Rio. Det är fyra matcher vi kan vinna.

Publicerad 2009-09-01 kl 18:58
Annons
Annons
Annons