Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Miiko Albornoz nobbar Sverige - väljer Chile

Foto: Scanpix

Hamrén kontaktade Albornoz

Miiko Albornoz nobbar Sverige.
MFF-stjärnan väljer Chiles landslag.
- Jag tror att det är bäst för min utveckling, säger han till svenskfotboll.se.

Miiko Albornoz var uttagen i det svenska landslaget som i nästa vecka åker på januariturné, men nu står det klart att han tackat nej. Anledningen: På lördagen ringde han till förbundskapten Erik Hamrén och berättade att han är uttagen till det chilenska landslaget som snart samlas för att möta Costa Rica.

- Jag tror att det är bra för mig och min utveckling som fotbollsspelare. Dessutom lockar självklart möjligheten att få spela VM i sommar. Det är ju i så fall en dröm som går i uppfyllelse, säger han till förbundets hemsida.

- Men jag har också väldigt starka band till Chile. Min familj kommer därifrån och jag har mycket släkt kvar. Jag kommer faktiskt precis därifrån. Hela familjen var och firade jul med släkten i Chile.

Återbudet är tungt för Erik Hamrén, dels för att han sett Albornoz som en framtida ytterback i landslaget, dels för att han tog ut 23-åringen och backade upp honom efter att han fällts för sexuellt utnyttjande av barn. Miiko Albornoz hymlar inte om att den mediala uppståndelsen kring det brott han dömdes för har påverkat hans beslut.

– Det är klart att det spelade in. Det kommer alltid att förfölja mig och skrivas om varenda gång jag eventuellt blir uttagen i det svenska landslaget. I medias ögon är det svårt att få en andra chans, säger han.

- Jag ångrar självklart det som hände för drygt ett år sedan, men jag tycker själv att jag tog konsekvenserna av mitt handlade och jobbade hårt med frågor om etik och ansvar. Dessutom har jag också ett ansvar mot alla andra inblandade som självklart också drabbas varenda gång det här kommer upp. Jag vill inte skada dom mer än jag redan gjort.

Miiko Albornoz har tidigare berättat att han sett över sina alternativ vad gäller landslagsspel då han ännu inte gjort svensk landslagsdebut och är kvalificerad för att representera både Chile och Finland. I oktober kunde fotbollskanalen.se avslöja att Erik Hamrén varit i kontakt med Albornoz för att låta honom veta att det svenska landslaget hade honom på radarn.

Efter att 23-åringen blev uttagen av Erik Hamrén åkte han till Chile på semester. Nu väljer han alltså att representera landslaget som tränas av Jorge Sampaoli.

Det betyder att Miiko Albornoz kan få spela VM i sommar. Chile är i samma grupp som Spanien, Holland och Australien.

Miiko Albornoz är inte ensam om att tacka nej till Erik Hamrén landslag. I slutet av augusti valde Loret Sadiku att representera Albanien trots att Hamrén sagt att han tror på Helsingborgs mittback.

Erik Hamrén om att Miiko Albornoz valt Chile:

- Ja, jag tycker naturligtvis att det är tråkigt, men jag respekterar hans beslut.

När fotbollskanalen.se ringer förbundskaptenen och ber honom att vidareutveckla sin syn syn på saken avböjer han intervjun.

- Du får nöja mig med den kommentar jag lämnat på vår hemsida, säger Hamrén.

Publicerad 2014-01-11 kl 17:45
Annons
Annons
Annons