Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Mikael Nilsson: Grekerna sjyssta

LUGANO. Många tv-tittare reagerade på grekerna fuskande.
Mikael Nilsson tyckte inte det var farligt.
- De var okej, det var små detaljer, säger han till fotbollskanalen.se.

Många tv-tittare mejlade under och efter Sveriges match mot Grekland och var upprörda över att grekerna uppträdde på ett osjysst sätt.

- Jag vet, jag hörde det också, men jag tyckte de var okej. Det är lite så när de spelar med markerande mittbackar. Det är deras uppgift på planen, säger Micke Nilsson.
- Sedan är det små detaljer som när de försöker filma till sig en frispark i samband med Petter Hanssons mål. Det har jag sett i efterhand och hade det varit en sämre domare eller en domare i Grekland hade blåst frispark.

Snackade du med lagkompisarna från Panathinaikos?
- Jag pratade med några både före och efter matchen och de sa att vi var det bättre laget och att det inte var mycket att säga.

Den omskolade vänsterbacken imponerade på många och Nilsson säger att det känns okej på den positionen. Men den bästa landskampen var det inte, enligt grek-proffset.

- Jag tycker jag gjort bättre landskamper, som mot Spanien på Råsunda eller mot Bulgarien i EM 2004. Sedan är det svårt att jämföra lag men det är klart att jag är nöjd.

Du såg bekvämare ut i rollen än i mötena med Ukraina och Slovenien, eller hur kände du.
- Fan, det är träningamatcher och ni i media drar för stora växlar på dem. Sedan är jag beroende av att andra spelare också gör det bra och i går funkade allt perfekt.

Hur tar ni Spanien?

- De lär spela snabbare och det är klart att det blir tuffare men det gäller att vi sätter försvarsspelet på samma sätt.

Kan ni missa kvarten?

- Klart att vi kan, vi behöver fler poäng. Det är två bra lag vi möter och Ryssland är bättre än 4-1 mot Spanien. De spelade bra och hade bra lägen. Så dåliga som 4-1 är de inte.

Publicerad 2008-06-11 kl 22:27
Annons
Annons
Annons