MINUT FÖR MINUT: Slut - Sverige spikade igen

Sverige

Portugal-Sverige 0-0

93 min. Matchen är slut. En hyfsat underhållande match för att vara 0-0. Den portugisiska publiken verkar inte vara nöjd.

91 min. På den efterföljande frisprken är Carvalho nära att komma åt nickskarven vid bortre stolpen.

91 min. Mellberg blir skogstokig när Ronaldo faller lätt i en frispark ute vid hörnflaggan.

90 min. Det blir tre tilläggsminuter

89 min. Nu ser det ut som om Svcerige har nöjt sig med 0-0. Trots frispark på offensiv planhalva har Sverige bara två man i straffområdet.

85 min. Sverige byter igen. Marcus Berg ersätter Elmander.

85 min. Det är riktigt nära portugisiskt ledningsmål när Ronaldo kommer upp perfekt på ett inlägg men nicken går strax över ribban.

84 min. Ruggigt frisparksläge för portugiserna. Ronaldo ochh Deco ställer upp. Det blir Deco som tar den men han skjuter rakt på Wilhelmsson.

82 min. Elmander är för långsam när han får bollen vid straffpunkten

80 min. Anders Svensson som inte har haft sin mest lyckade kväll byts ut moit Sebastian Larsson. Svensson är väll till viss del ursäktad av att han kommer direkt från den allsvenska försäsongen.

79 min. Ny frispark som Deco slår mot första stolpen men Mellberg är där.

78 min. Anders Svensson fäller Deco igen. Ronaldo tar frisparken från 35 meter men slår den i den svenska "muren" som består av Källström.

75 min. Pepe är för larvig. Han filmar mest ikväll, samtidigt som han är en av planens dominanter. Tramsigt.

74 min Ännu en bra räddning av Isaksson när Roanldo skjuter ett lite halvlurigt skott.

72 min. Isaksson gör en bra räddning när Deco skjuter ett lågt skott nere vid stolproten.

68 min. Sverige öser inte direkt på. Elmander får bollen på Portugals planhalva och ser ruggigt ensam ut. Efter ett tag dyker Henrik Larsson upp men portugiserna är fem mot två.

65 min. Portugal gör sitt tredje byte när Almeida ersätter Danny.

61 min. Deco byts in för Portugal.

60 min. Isaksson ser förvirrad ut när Carvalhos inlägg är på väg att gå i mål.

60 min. Det blir Duda som tar den och han tackar för förtroendet genom att dra bollen rakt i muren.

59 min. Anders Svensson fäller Tiago och Portugal får ett bra frisparksläge ett par meter utanför straffområdet. Ronaldo ser sugen ut.

57 min. Sverige gör sitt första byte. Samuel Holmen går ut och ersätts av Christian Wilhelmsson.

54 min. Elmander kommer i läge men bollen studsar ifrån honom och Eduardo revanscherar sig med en väl avvägd utrusning.

51 min. Portugals målvakt Eduardo är rejält ute och seglar. Rejält. Kim Källström slår en frispark från mittcirkeln som Eduardo missbedömer totalt och Henrik Larsson får så när öppet mål men domaren blåser för offside

49 min. Danny filmar ännu fånigare än Pepe när han inte tacklas av Anders Svensson. Domaren ger honom en tillsägelse. Hade han stått på benen kanske han kunde kommit i ett bättre läge.

47 min. Majstorovic har inte tappat formen i halvtid. Han fortsätter ta för sig i det svenska strafområdet.

46 min. Andra halvlek är igång.

Halvtid. 0-0 och Sverige får vara nöjda. Svenskarna har dock inte varit ofarliga. Majstorovic bäste svensk.

45 +1min. Rolando ersätter Bosingwa. Strax därefter blåser domaren för halvtid.

45 min. Bosingwa har ont. Ser ut som att han kan tvingas att byta.

43 min. Källström får bollen på mitten och Elmander sticker direkt. Eduerdo i Portugals mål får spriinga ut och rensa på straffområdeslinjen.

42 min. En Ronaldovrickning nickas fram av Tiago och Simao får till ett avslut som smiter utanför stolpen.

38 min. Pepe filmar på straffområdeslinjen och blir JÄTTEarg när han inte får straff. Olof Mellberg blir ännu argare än Pepe och skäller.

36 min. Adam Johansson gör ett bra jobb, men har emellanåt lite jobbigt med Ronaldo.

35 min. Mellberg köttar Ronaldo i straffområdet men han är på bollen. Perfekt brytning.

32 min. Isaksson ser lite fumlig ut när han går ut för att boxa bort ett in lägg och får nätt och jämnt en hand på bollen. Sverige har inte mycket boll för tillfället.

28 min. ELm slår en frispark från höger som Elmander och Majstorovic går upp på. Majstorovic är på bollen och den går precis över ribban. Nära ett svenskt ledningsmål.

27 min. En portugis slår bort bollen och den hamnar hos Henrik Larsson som petar bollen fram till Elmander vid straffområdes linjen. Carvalho får sträcka ut för att hindra Elmander från att komma loss.

23 min. Nu handlar det om Portugal mest hela tiden. Duda skjuter ett stenhårt inlägg tätt in mot mål som är på väg att ställa Isaksson som tagit ett par steg ut. Isaksson får ut en arm och räddar. Hjärtat i halsgropen för svenskarna

17 min. Portugal tar över mer och mer. Tiago är nära att peta in en boll men Isaksson räddar. Strax därefter får Ronaldo bollen i straffområdet men Isaksson hinner ut för att täcka. Ronaldo faller och sitter sedan och lipar och vill ha det till att han blivit fälld.

14 min. Simao spelar fram Pepe som drar till men bollen skruvar sig precis utanför Isakssons vänstra kryss.

11 min. Ronaldo kommer oroväckande fri efter en långboll men Majstorovic hinner fram med en tå innan portugisen kommer i läge.

7 min. Sverige satsar på inkasten. Elm får byta kant för att kasta långt från båda kanterna.

6 min. Samuel Holmen tar matchens första avslut efter ett långt inkast av Rasmus Elm.

5 min. Sverige får matchens första hörna. Kim Källström slår den från höger men den fastnar på en portugis som slår ut den till inkast.

4 min . Det ser ut som att Portugal inleder med Cristiano Ronaldo ensam på topp.

1 min . Sverige sätter igång matchen

Startelvor :
Portugal: Eduardo - Bosingwa, Bruno Alves, Ricardo Carvalho, Duda - Tiago, Pepe, Raul Meireles - Cristiano Ronaldo, Danny, Simao.

Sverige: Andreas Isaksson - Mikael Nilsson, Olof Mellberg, Daniel Majstorovic, Adam Johansson - Rasmus Elm, Anders Svensson, Kim Källström, Samuel Holmén - Henrik Larsson, Johan Elmander.

Publicerad 2009-03-28 kl 23:36