Mjällby krossade Kalmar: "Vi är på gång"

Mjällby körde över Kalmar FF under söndagen med 4-0.
Hemmalaget gjorde 3-0 efter bara 18 minuter spelade.
- Vi är på gång, säger Jacob Bergström till Discovery+.

Mjällby tog under söndagen emot Kalmar FF på Strandvallen. Kalmar hade chans att sätta press på Elfsborg och Norrköping i tabellen samtidigt som Mjällby försökte att öka sitt avstånd från nedflyttningskvalet. Mjällby var bara två poäng över IFK Göteborg och 14:e platsen i tabellen innan avspark.

Matchen hann knappt börja innan Joel Nilsson sprang sig fri och rundade Tobias Andersson i Kalmar-målet. Därefter var det bara att placera in bollen i ett öppet mål och fira efter tre minuter spelat. Efter fem minuter spelade gjorde Amin Sarr 2-0 efter ett inlägg från högerkanten. Sarr tog ner bollen på bröstet och kunde enkelt trycka ner bollen i Anderssons vänstra hörn.

Överkörningen bara fortsatte och 3-0 gjordes av Elias Andersson i den 18:e minuten. Djurgården-lånet pressade en hård vrist som Andersson bara kunde styra in i eget mål. Mjällby fortsatte att skapa chanser efter det tredje målet, men lyckades inte göra ett fjärde innan paus.

- Vi är inte med från början. Vi är lite naiva och det skadar oss, sade Kalmars lagkapten Douglas Bergqvist i paus till Discovery+.

- Det var första skottet i år och den sitter, så det känns skönt, sade Andersson också i paus till Discovery+.

I andra halvlek skapades det ytterst få målchanser då Mjällby bara försökte spela av matchen. Kalmars forcering blev inte särskilt märkvärdig och matchen såg länge ut att sluta 3-0. Mjällby och Jacob Bergström lyckades däremot göra 4-0 i den 83:e minuten. Bergström klackade snyggt in bollen efter ett fint inspel från Kadir Hodzic

Mjällbys tre poäng innebär att man lämnar botten och klättrar upp på en elfteplats. Kalmar åkte ner till en sjundeplats när Hammarby gick om efter deras vinst i Stockholmsderbyt mot AIK.

- Det är magiskt såklart. Att vi har gjort den här resan från den förra Kalmar-matchen när det var uruselt så är man stolt över det man gör idag, att krossa Kalmar. Vi är på gång, säger Bergström till till Discovery+.

Mjällby: Eriksson, Kricak, Watson, Gracia, Nilsson, Gustafson, Gustavsson, Andersson, Hodzic, Moro, Sarr

Kalmar FF: Andersson, Ring, Bergqvist, Stenmark, Johansson, Gustafsson, Romario, Fröling, Ring, Berg, Jansson