Montenegro kryssade - Sverige mot EM som bästa tvåa

Sverige

England bjöd Schweiz på två mål och Bulgarien plockade poäng av Montenegro.
Nu jublar Sverige som, i alla fall tillfälligt, har lagt beslag på en EM-plats.

- Vi saknade energi, sa Englands förbundskapten Fabio Capello efter 2—2 mot Schweiz.

På fredagen jublade Sverige efter 4—1-segern mot Moldavien. Och på lördagskvällen var det med all säkerhet muntra miner på landslagets hotellet i Stockholm. Efter att England spelade 2—2 mot Schweiz och Montenegro bara fick 1—1 mot Bulgarien så är Erik Hamréns landslag just nu nämligen EM-kvalets bästa grupptvåa, vilket betyder en EM-plats.

England svarade för ett bottennapp på Wembley. Schweiz chockade hemmalaget och ledde med 2—0 efter 35 minuter. Tranquillo Barnetta gjorde båda målen efter engelska bjudningar. Vid 1—0 missbedömde Joe Hart en frispark som var menat som ett inlägg. Bollen gick över försvaret och ställde målvakten som var beredd på en nicktouch.

Barnetta gjorde även 2—0 på frispark. Den här gången gick bollen igenom muren och ställde Hart.

- Det första borde ha rensats bort av en försvarare och vid det andra skulle de två spelarna i muren aldrig ha gått isär, sa Capello efter matchen.

Frank Lampard reducerade på straff och i början av den andra halvleken kvitterade Ashley Young.

England leder fortfarande sin grupp eftersom Montenegro bara spelade 1—1 mot Bulgarien.